Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea speciala. Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice

ISBN/ISSN: 978-606-18-0441-2
Editura: C.H. Beck
24,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Supraincarcarea spiritului prin sistemul notelor si excesele sistemului de competitie asasineaza spiritul, a spus un mare savant. S-a mai spus ca singurul lucru bun la un examen este faptul ca ne poate arata „ce nu stim”. Indiferent cum ar fi conceput, un examen este susceptibil de critici. Cu cat face mai mult apel la cantitatea de cunostinte in dauna calitatii cunoasterii, cu cat se bazeaza mai mult pe principiile sabloanelor in dauna principiilor logice, cu atat mai mult un examen este criticabil. Sistemul de examinare bazat pe grile, fie ca acestea sunt inchise, deschise ori semideschise, este si el criticabil si a fost deseori contestat. Singura justificare a examenului grila este numarul mare de participanti, iar singurul aspect (relativ) pozitiv este obiectivitatea rezultatului de departajare (in pofida subiectivitatii criteriilor, a cerintelor). Altfel, sistemul grila are pacatele comune multor examene: pune accentul pe cantitatea de cunostinte si favorizeaza gandirea schematica.

Despre lucrare:
Culegerea de teste grila are menirea de a-i sprijini pe participantii la diferitele examene ce presupun insusirea unor cunostinte de Drept penal. Partea speciala. Cum nu exista examene ideale, pregatirea trebuie adaptata examenelor concrete, indiferent cat de bine sau de rau sunt acestea concepute. Ca atare, grilele prezentate in culegere nu reprezinta decat un simplu „teren de antrenament” pentru participantii la examene, asa cum sunt aceste examene concepute, de regula, in prezent.

Drept penal. Partea speciala. Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice cuprinde  587 de teste grila in materia Dreptului penal. Partea speciala. Testele sunt organizate pe tipuri de infractiuni: infractiuni contra persoanei; infractiuni contra patrimoniului; infractiuni contra autoritatii; infractiuni contra infaptuirii justitiei; infractiuni de coruptie si de serviciu; infractiuni de fals; infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice; infractiuni contra familiei.

Puncte forte:
•    grilele prezentate in culegere reprezinta un „teren de antrenament” pentru participantii la examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice
•    intrebarile au fost formulate in sistemul tip grila semideschisa, ceea ce inseamna ca raspunsurile corecte pot avea fie o varianta, fie doua variante exacte
•    testele grila sunt menite sa arate „ce nu stim” inainte de a o constata prin examen.

Recomandarea autorilor
Recomandam cu toata convingerea ca lucrarea Drept penal. Partea speciala. Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice sa fie utilizata ca un simplu instrument de verificare (de testare) a cunostintelor. Ea nu trebuie, si nici nu poate in opinia noastra, sa inlocuiasca pregatirea specifica, temeinica, bazata pe lege, pe doctrina si practica in domeniu.

Despre autori:

Valerian Cioclei – profesor universitar, Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat.

Cristina Rotaru – conferentiar universitar, Drept penal. Partea speciala si Criminologie (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); formator la Institutul National al Magistraturii; judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andra-Roxana Trandafir – asistent universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti); avocat; secretar de redactie al revistei Analele Universitatii din Bucuresti – Seria Drept; secretar general al Asociatiei Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – Romania; reprezentant al Romaniei in cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanica, stabilit cu Universitatea din Zagreb.

Detalii tehnice
Data aparitiei23 ian. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini136
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala 15.01.2015

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala 15.01.2015

Legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, legislatie conexa, index alfabetic
19,30 RON
Indisponibila
Imagine Drept penal. Partea generala Vol. I
DE ACELASI AUTOR - Valerian Cioclei
Indisponibila
Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a - Cioclei, Rotaru, Trandafir

Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a

Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice
44,90 RON