Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international penal

Autor: Daniel Nitu
ISBN/ISSN: 978-606-39-0746-3
55,00 lei
49,50 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Dreptul international penal este o materie fascinanta, imbinand elemente de drept penal, drept procesual penal, dar si de drept international public si de drepturile omului. Insa exact complexitatea disciplinei, cumulata cu volumul mare de informatie, poate conduce la intimidarea sau descurajarea studentilor, care vor prefera sa nu se concentreze pe dreptul international penal, mai ales ca nu face parte din tematica examenelor de admitere in profesie.

In acest context, suportul de curs de fata, fiind la prima editie, isi propune, modest, cateva obiective simple – pe fond, explicarea cadrului materiei si a unor institutii fundamentale, iar pe forma, suscitarea interesului studentilor si fata de alte discipline decat cele clasice din programa facultatii.

Prin urmare, vom incerca sa realizam o prezentare a dreptului international penal, asa cum este acesta conturat la ora actuala, concentrandu-ne pe aspectele de drept pozitiv, printr-o permanenta comparatie cu institutii asemanatoare din dreptul nostru intern, pentru a face mai usor de „digerat” elementele de  noutate. Ulterior schitarii conturului materiei (definitie, izvoare, surse, istoric etc.), vom supune analizei institutiile specifice dreptului penal, partea generala, iar mai apoi elementele constitutive ale infractiunilor de drept international, asa cum sunt ele prevazute in Statutul de la Roma al Curtii Penale Internationale. In final, vom trece in revista mai multe hotarari relevante din jurisprudenta principalelor instante penale internationale, incercand sa facem legatura cu aspectele teoretice deja prezentate.

Ca o concluzie, aratam ca volumul de informatie specific dreptului international penal face imposibil sa „stii totul”, dar acest curs, fara a incerca a-i minimiza importanta, incearca doar sa faca cititorul sa stie „unde sa caute raspunsul”.

Detalii tehnice
Data Aparitiei feb. 2021
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 336
Format 145x205 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Probele in procesul penal. Editia a 2-a

Practica judiciara comentata
59,00 lei 53,10 lei
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
-15%
In curand
Manual de drept international. Vol. I
-15%
In curand
Dreptul asigurarilor_editia a 5-a - Vasile Nemes
In curand
Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a - Cioclei, Rotaru, Trandafir

Drept penal. Partea speciala. Editia a 7-a

Culegere de teste grila pentru examenele de an, de licenta si de admitere in profesii juridice
44,90 lei 40,41 lei