Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sanctiunile aplicabile infractorilor minori

ISBN/ISSN: 978-606-39-0452-3
34,00 lei
30,60 lei
Disponibilitate: In stoc

Sanctiunile aplicabile infractorilor minori este o lucrare structurata in 6 capitole care sunt la randul lor impartite in sectiuni si alte subdiviziuni.

Lucrarea debuteaza cu examinarea evolutiei normelor de drept penal si drept procesual penal aplicabile delincventilor juvenili, deoarece am apreciat ca analiza perspectivei istorice devine indispensabila in masura in care se doreste o mai buna intelegere a masurilor educative.

In paginile dedicate studiului masurilor educative neprivative de libertate, am constatat ca acestea au un caracter de noutate in legislatia penala romana, reusind sa devina veritabile masuri comunitare in acceptiunea dispozitiilor europene.

Prin reglementarea masurilor educative privative de libertate, legiuitorul reuseste sa completeze masurile educative, rolul acestora fiind acela de a inlocui pedepsele aplicabile minorilor existente in vechiul Cod penal.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 06 mai. 2019
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 160
Format 145x205 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Confiscarea extinsa

Teorie si practica judiciara
45,00 lei 40,50 lei
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2019

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2019

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
35,00 lei 31,50 lei