Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Minorul - Subiect de drept din perspectiva interferentei criminalisticii cu norme procesual-penale

ISBN/ISSN: 978-606-39-0517-9
Pret de coperta: 35,00 RON
35,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea are meritul de a fi una interdisciplinara, aflata la granita criminalisticii cu normele procesual penale si criminologia, avand din acest punct de vedere o puternica nota de originalitate.
 
Interesul pentru subiectul tratat este unul ridicat, confirmat de aspectele examinate intre copertile cartii, care surprind corect realitatile din prezent si care vizeaza evolutia reglementarilor privind minorul pe plan national si international. In raport de analiza critica efectuata se fac propuneri de imbunatatire a cadrului legal existent, consistente si bine venite pentru legiuitor. Intr-adevar, in cuprinsul lucrarii autorul sesizeaza anumite neajunsuri ale dispozitiilor legale, facand numeroase propuneri de lege ferenda pe care le consider binevenite in raport de stadiul actual al legislatiei privind minorul ca subiect de drept penal.
 
Autorul analizeaza din punct de vedere al elementelor de drept comparat reglementarea juridica a minorului in diferite tari din Uniunea Europeana, din afara acesteia, dar si din sistemul anglo-saxon.
 
 
            Prezentul volum isi propune o analiza amanuntita a unei problematici deosebit de complexe, care astazi tine capatul de afis pentru specialistii dreptului de pretutindeni, si ne referim aici la problema reglementarii situatiei juridice a minorului in cadrul procesului penal, atat din perspectiva rolului de victima, cat si a celui de martor sau delincvent pe care minorul le poate avea ca subiect al dreptului procesual penal.
            Fundamentata pe o bogata si relevanta bibliografie si facand recurs la o analiza comparata a modului in care problematica de referinta este reglementata in diferitele legislatii ale statelor lumii, cartea de fata reprezinta un reper important pentru cei preocupati de situatia juridica a minorului in cadrul raporturilor procesual-penale.    
                                                                                                   Mihai-Bogdan MARIAN            

Detalii tehnice
Data aparitiei14 oct. 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini248
Tip coperta135x200 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Buneci

Drept penal. Partea speciala. Vol. II

Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni electorale. Infractiuni contra securitatii nationale. Infractiuni contra capacitatii de lupta a fortelor armate. Infractiuni de genocid, contra umanitatii si de razboi
125,00 RON