Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept constitutional si institutii politice. Volumul II

editia a 3-a
ISBN/ISSN: 978-606-39-0291-8
Pret de coperta: 40,00 RON
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In al doilea volum al lucrarii Drept constitutional si institutii politice sunt examinate din perspectiva evolutiei istorice primele acte constitutionale ale statului roman si prezentate Constitutiile Romaniei adoptate in perioada 1866-1991.

In continuare, sunt analizate caracterele statului roman si raportul dintre dreptul intern si dreptul international, doua ordini de drept distincte. In capitolele urmatoare sunt tratate rolul, organizarea, functionarea si atributiile principalelor autoritatilor publice consacrate in legea fundamentala – Parlamentul Romaniei, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Autoritatea judecatoreasca, precum si Curtea Constitutionala a Romaniei, fiind analizate si actele emise de aceste autoritati. Ultimul capitol al lucrarii se refera la partidele politice, la sisteme de partide si la alte forme de asociere – organizatiile sindicale sau grupurile de presiune.

La elaborarea lucrarii s-au avut in vedere, pe langa doctrina si literatura de specialitate, ultimele modificari legislative si jurisprudenta constitutionala.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 mai 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini272
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Luminita Dragne