Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Daune morale in litigii civile, penale si de proprietate intelectuala

Practica judiciara
Autor: Dorina Zeca
ISBN/ISSN: 978-606-522-367-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 31,80 RON
28,61 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea "Daunele morale in litigii civile, penale si de proprietate intelectuala" prezinta o gama larga de solutii, chiar si contradictorii, ce ilustreaza varietatea domeniilor in care pot fi solicitate si acordate daunele morale si atrage atentia asupra complexitatii probatoriului, care este necesar sa fie administrat in astfel de cauze.

Problema acordarii sau respingerii daunelor morale reprezinta atat un aspect de legalitate, cat si de oportunitate, intrucat legea nu ofera suficiente criterii de individualizare a sumelor reprezentand echivalentul prejudiciului moral. In acest sens, un rol esential il au sustinerile partilor si materialul probatoriu administrat, precum si intelepciunea magistratului.

Aceasta sinteza de jurisprudenta nu este si nici nu ar putea fi exhaustiva; este insa o exemplificare reprezentativa a celor mai recente solutii pronuntate in practica judiciara din intreaga tara in litigiile civile, penale si de proprietate intelectuala.

Detalii tehnice
Data Aparitiei30 nov. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini384
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON