Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Persoanele - in reglementarea NCC

editia a 3-a
ISBN/ISSN: 978-606-148-0016-2
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Adoptarea noului Cod civil ii obliga pe autorii de cursuri universitare sa-si revizuiasca lucrarile, pentru a le pune de acord cu inovatiile pe care acesta le introduce in peisajul juridic romanesc. Din perspectiva prezentei lucrari prezinta importanta nu doar faptul ca materia „persoanelor” a fost reintegrata in Cod, ci si schimbarea de conceptie pe care noua reglementare o marcheaza.

Astfel, persoana fizica nu mai este privita doar ca o abstractiune juridica – titularul de drepturi si obligatii civile, ci si ca o realitate complexa – biologica, psihica, sociala – obiect al protectiei juridice, aspect care reiese cu prisosinta din reglementarea drepturilor personalitatii. Noul Cod civil nu are insa un caracter de noutate absoluta, nici macar in materia persoanelor, ci valorifica multe din prevederile reglementarilor carora le ia locul, dar si din ideile care au fost enuntate in cursul dezbaterilor doctrinare.
Editia a 3-a a lucrarii „Drept civil. Persoanele” este astfel regandita din perspectiva noii reglementari, fara a omite sa semnaleze elementele de continuitate. Scopul sau nu este acela de aface un elogiu noului Cod civil, asa incat, acolo unde a crezut ca este cazul, autorul nu s-a sfiit sa afirme si sa argumenteze ca ar fi putut fi gasite si solutii mai potrivite decat cele pe care prevederile acestui act normativ le ofera.

Lucrarea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept. Este motivul pentru care autorul a incercat o sintetizare a principalelor probleme pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica. Nu doar analiza dreptului pozitiv sta la baza lucrarii, ci sunt valorificate si cele mai noi rezultate ale confruntarilor doctrinare de data recenta in ceea ce priveste modul de abordare a omului ca subiect si obiect al dreptului. Acest fapt, ca si bogata bibliografie romana si straina citata, impreuna cu o prezentare a legislatiei conexe si a jurispridentei care-si pastreaza relevanta si sub imperiul noului Cod civil, fac din aceasta lucrare un reper interesant pentru toti cei preocupati de studiul subiectelor dreptului civil sau de rezolvarea unor aspecte practice, iar nu numai pentru studenti.

Detalii tehnice
Data aparitiei05 mar. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini248
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil de Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu

Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 RON
Indisponibila
Curs de drept civil. Succesiuni conform Noului Cod civil Liviu Stanciulescu 2012

Curs de drept civil. Succesiuni

conform Noului Cod civil
37,60 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil 21 Ianuarie 2013

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON