Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Persoanele - in reglementarea NCC

editia a 3-a
Autor: Eugen Chelaru
ISBN/ISSN: 978-606-148-0016-2
Editura: C.H. Beck
39,90 lei
35,91 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Adoptarea noului Cod civil ii obliga pe autorii de cursuri universitare sa-si revizuiasca lucrarile, pentru a le pune de acord cu inovatiile pe care acesta le introduce in peisajul juridic romanesc. Din perspectiva prezentei lucrari prezinta importanta nu doar faptul ca materia „persoanelor” a fost reintegrata in Cod, ci si schimbarea de conceptie pe care noua reglementare o marcheaza.

Astfel, persoana fizica nu mai este privita doar ca o abstractiune juridica – titularul de drepturi si obligatii civile, ci si ca o realitate complexa – biologica, psihica, sociala – obiect al protectiei juridice, aspect care reiese cu prisosinta din reglementarea drepturilor personalitatii. Noul Cod civil nu are insa un caracter de noutate absoluta, nici macar in materia persoanelor, ci valorifica multe din prevederile reglementarilor carora le ia locul, dar si din ideile care au fost enuntate in cursul dezbaterilor doctrinare.
Editia a 3-a a lucrarii „Drept civil. Persoanele” este astfel regandita din perspectiva noii reglementari, fara a omite sa semnaleze elementele de continuitate. Scopul sau nu este acela de aface un elogiu noului Cod civil, asa incat, acolo unde a crezut ca este cazul, autorul nu s-a sfiit sa afirme si sa argumenteze ca ar fi putut fi gasite si solutii mai potrivite decat cele pe care prevederile acestui act normativ le ofera.

Lucrarea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept. Este motivul pentru care autorul a incercat o sintetizare a principalelor probleme pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica. Nu doar analiza dreptului pozitiv sta la baza lucrarii, ci sunt valorificate si cele mai noi rezultate ale confruntarilor doctrinare de data recenta in ceea ce priveste modul de abordare a omului ca subiect si obiect al dreptului. Acest fapt, ca si bogata bibliografie romana si straina citata, impreuna cu o prezentare a legislatiei conexe si a jurispridentei care-si pastreaza relevanta si sub imperiul noului Cod civil, fac din aceasta lucrare un reper interesant pentru toti cei preocupati de studiul subiectelor dreptului civil sau de rezolvarea unor aspecte practice, iar nu numai pentru studenti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 05 mar. 2012
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 248
Format Carte brosata
Editie a 3-a
Alti clienti au cumparat si

Curs de drept civil. Partea generala

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 lei 54,00 lei
Indisponibila
Imagine Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil

Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 lei 78,03 lei
Indisponibila
Imagine Curs de drept civil. Succesiuni

Curs de drept civil. Succesiuni

conform Noului Cod civil
37,57 lei 33,81 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
Teste-grila - pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura. Editia a 3-a - Tebies

Teste-grila - pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura. Editia a 3-a

Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal
79,00 lei 71,10 lei
NOU
Admiterea in magistratura si in avocatura.  Vol. I – Drept civil, Drept procesual civil 2020 - Motiu

Admiterea in magistratura si in avocatura. Vol. I – Drept civil, Drept procesual civil 2020

Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns
79,00 lei 71,10 lei