Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionar de termeni si expresii juridice latine

ISBN/ISSN: 978-973-115-943-0
Editura: C.H. Beck
44,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Desi expresiile au fost preluate asa cum s-au transmis pana azi, totusi nu s-a urmarit analizarea acestora din perspectiva principiilor dreptului roman, ci studierea sensului si a semnificatiilor prezente.

In cele mai multe cazuri expresiile au fost analizate din doua perspective: pe de o parte, din perspectiva istorica s-a urmarit punctarea evolutiei respectivei institutii juridice in diverse etape ori izvoare juridice, iar pe de alta parte, identificarea semnificatiei acestora in diversele ramuri ale dreptului contemporan. De asemenea, de subliniat ca o perspectiva interesanta a lucrarii o constituie prezentarea principalelor opere juridice europene, antice si medievale, scrise in limba latina.

Ca si diferente fata de prima editie a lucrarii, dorim a mentiona identificarea textului de lege corespondent atat din Codul civil din 1864, cat si din Noul Cod civil, precum si inserarea unor referinte bibliografice menite a-i ajuta pe cei interesati de o abordare aprofundata a respectivelor expresii.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 nov. 2011
Categorie generalaDictionare
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Constitutia Romaniei  2019

Constitutia Romaniei. Editia a 3-a

decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa
55,00 RON