Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionar de termeni si expresii juridice latine

ISBN/ISSN: 978-973-115-943-0
Editura: C.H. Beck
44,90 lei
40,41 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Desi expresiile au fost preluate asa cum s-au transmis pana azi, totusi nu s-a urmarit analizarea acestora din perspectiva principiilor dreptului roman, ci studierea sensului si a semnificatiilor prezente.

In cele mai multe cazuri expresiile au fost analizate din doua perspective: pe de o parte, din perspectiva istorica s-a urmarit punctarea evolutiei respectivei institutii juridice in diverse etape ori izvoare juridice, iar pe de alta parte, identificarea semnificatiei acestora in diversele ramuri ale dreptului contemporan. De asemenea, de subliniat ca o perspectiva interesanta a lucrarii o constituie prezentarea principalelor opere juridice europene, antice si medievale, scrise in limba latina.

Ca si diferente fata de prima editie a lucrarii, dorim a mentiona identificarea textului de lege corespondent atat din Codul civil din 1864, cat si din Noul Cod civil, precum si inserarea unor referinte bibliografice menite a-i ajuta pe cei interesati de o abordare aprofundata a respectivelor expresii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei nov. 2011
Categorie generala Dictionare
Numar Pagini 336
Format Carte brosata
Editie a 2-a
Alti clienti au cumparat si
Din aceeasi Categorie
Indisponibila
Dictionar de cultura juridica latina - Lazar Carjan

Dictionar de cultura juridica latina

Adagii, definitii si locutiuni juridice. Cronologia maririi si decaderii Romei. Cei mai vestiti jurisconsulti romani. Cele mai importante legi romane
33,71 lei 30,33 lei