Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Despre evaluare si verificarea evaluarii

Autor: Adrian Vascu
ISBN/ISSN: 978-606-27-0313-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 47,20 RON
42,48 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Despre evaluare si verificarea evaluarii se vorbeste mult in spatiul public actual, iar importanta activitatii de evaluare a devenit din ce in ce mai mare, in conditiile in care riscurile la care sunt supusi atat evaluatorii cat si utilizatorii desemnati sunt dintre cele mai ridicate. De aceea, utilizarea notiunilor de „subevaluare” sau „supraevaluare” trebuie sa fie riguros fundamentata. In aceste conditii, verificarea evaluarii capata un rol decisiv.

Intr-o formulare succinta, cartea aceasta poate fi inteleasa si prin sloganul „ce sa faci si ce sa nu faci, ca sa faci”!

Cartea Despre evaluare si verificarea evaluarii este impartita in doua parti.

In prima parte sunt trecute in revista elementele principale legate de activitatea de evaluare a bunurilor si de profesia de evaluator. Rolul acestei prime parti nu este unul tehnic, intentia autorului fiind aceea de a evidentia aspectele actuale ale evaluarii, importante deopotriva pentru evaluatori si pentru utilizatorii desemnati ai evaluarii, dar si pentru publicul interesat de activitatea de evaluare a bunurilor.

Partea a doua contine toate detaliile privind verificarea evaluarilor, o specializare a evaluatorilor prevazuta in legislatia evaluarii, care nu a avut pana in prezent o aplicare unitara, dar a carei importanta si utilitate au devenit evidente.

Recomandare de lectura
Obligatiile profesionale m-au determinat, in timp, sa incerc sa inteleg secretele meseriei de «masurator al valorii». Un demers dificil, pentru ca lucrari similare nu prea am gasit, iar ceea ce am gasit nu m-a lamurit.
Iata de ce, cand am inceput lectura acestei carti eram chiar sceptic. Dupa 10-15 pagini am realizat ca era altceva decat tot ce citisem pana atunci. Ceea ce citeam mi-a amintit de Abecedar.
La final am realizat ca lucrarea poate fi usor folosita ca material de curs, dupa care, cei ca mine, mai putin stiutori sau cei care vor sa devina mai priceputi in ale meseriei, o pot folosi fara rezerve.
De ce?
Pentru ca intr-o perioada in care «nivelul valorii» muta «munti de bani» de la un posesor la altul, determinarea lui corecta face chiar diferenta intre libertate si lipsa acesteia!
Nicolae Cinteza
Directorul Departamentului de Supraveghere
al Bancii Nationale a Romaniei

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 mai 2015
Categorie generalaVariae
Numar Pagini280
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Faptul juridic licit

Gestiunea de afaceri. Plata nedatorata. Imbogatirea fara justa cauza
49,00 RON 44,10 RON
-60%
Nulitatea actului juridic_Filip

Nulitatea actului juridic civil prin prisma interesului ocrotit

prin prisma interesului ocrotit
49,00 RON 19,60 RON