Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 9/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 9 al revistei Curierul fiscal prezinta discutiile noutatilor din sfera TVA la nivel national, dar si aspecte importante in practica fiscala si contabila, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.
•    Infocurier
-   Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 21-22 august 2017 –  24 septembrie 2017
-   Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 22 august 2017 –  24 septembrie 2017
- Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna octombrie
•    Impozite indirecte
Alina Necsulescu (Manager, Indirect Taxation Services) si Adrian Linca (Assistant, Indirect Taxation Services) ne vorbesc despre propunerea de plata defalcata a TVA, punand in valoare neajunsurile, piedicile si rezultatele practice pe care le va avea o astfel de masura asupra mediului de afaceri.
Izabela Stoicescu (Tax Senior Consultant, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) ne prezinta practic procedura de rambursare a sumelor din contul de TVA in cadrul fenomenului de split a acestei taxe, tot mai impovarata sa aduca venituri la stat. Va invitam sa vedem impreuna procesul practic al unei situatii ce nu are cum sa nu apara in practica de zi cu zi.
•    Procedura fiscala
Nadia-Cerasela Anitei (prof.univ.dr.)  ne explica pe larg, cum ne-a obisnuit, procedeul de solutionare al contestatiilor formulate impotriva titlului de creanta fiscala si impotriva altor acte
administrativ fiscale.
•    Ghid fiscal
-    Care este regimul fiscal pentru persoanele ce se incadreaza la art. 48 alin. (52) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal?
-    Cum se emitere factura in conditiile in care codul de TVA este anulat?
La aceste doua intrebari ne raspunde domnul lect. univ. dr. Radu Ciobanu.
•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr.,fost judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta doua decizii a ICCJ ce privesc urmatoarele aspecte:
1. Obligatii fiscale datorate bugetului local. Teren/cariera de calcar/ concesionat in vederea exploatarii directe.
2. Dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale. Termenul de prescriptie. Modul de calcul
-    Jurisprudenta CJUE
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei23 oct. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 8/2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 10-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 11-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 12-2017