Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 10/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 10 al revistei Curierul fiscal prezinta noutati din sfera TVA la nivel national, dar si aspecte importante in practica fiscala si contabila, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.

•    Infocurier
-   Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 22 septembrie 2017 –  25 octombrie 2017.
- Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna noiembrie.

•    Impozite indirecte
Horatiu Sasu (jr., consultant in afaceri) ne prezinta intr-un articol amplu faptul ca TVA aferent unei facturi de la un contribuabil inactiv este deductibil pe baze solide practice, cu exemplificarea si explicarea hotararii CJUE in materie.

•    Impozite directe
Pe fondul revoltelor din aceasta materie din ultimul timp, cu totii cunoscand recentul caz mediatizat al impozitarii unor sume modeste si al suspendarii platii unei sume la fel de modeste pentru o persoana aflata intr-o situatie nu tocma favorabila, va prezentam unele aspecte ale contributiilor de asigurari sociale de sanatate obligatorii in cazul persoanelor care desfasoara activitati independente.

•    Procedura fiscala
Alexandru Cristea (Partener al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) si Izabela Stoicescu (Tax Senior Consultant al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) ne anunta ca de la 1 octombrie 2017 a intrat in vigoare un nou Ordin ANAF (nr. 2856/2017) privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal (in scopul inregistrarii de TVA prin optiune, in scopul reinregistrarii dupa ce codul de TVA a fost anulat sau in scopul evaluarii periodice a persoanelor inregistrate in scopuri de TVA) si ne prezinta noua procedura.

•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., fost judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta doua decizii a ICCJ ce privesc urmatoarele aspecte:
1. Taxa pe valoarea adaugata. Exercitarea dreptului de deducere.  Situatia in care facturile fiscale nu contin toate informatiile prevazute la art. 155 alin. (8) C.fisc. - 2003.
2.  Impozit pe profit. Deducerea provizioanelor. Conditii. Alte deduceri de cheltuieli.
-    Jurisprudenta CJUE

•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei24 nov. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini36
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal nr. 9-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 8/2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 11-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 12-2017