Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 12/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ultimul numar din anul 2017 al revistei Curierul fiscal, numarul 12, prezinta aspecte practice din domeniul fiscalitatii in privinta unor situatii care inca necesita lamuriri in materie, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.

•    Infocurier
-   Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 24 noiembrie 2017 - 15 decembrie 2017
- Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna ianuarie 2018.

•    Impozite directe
Ionut Mastacaneanu (Director Servicii de consultanta fiscala, KPMG Romania) si Marius Rogoz (Consultant Servicii de consultanta fiscala, KPMG Romania) abordeaza un subiect indraznet si de o importanta deosebita in dreptul fiscal la nivel european: beneficiarul efectiv – ce prevederi prevaleaza si cum le putem adapta la actualul mediu legislativ national?   

•    Impozite indirecte
Delia Stoian (avocat) ne incanta, asa cum ne-a obisnuit deja, cu un articol amplu si explicit, cu exemple concrete, extrem de util in ceea ce priveste reducerile de pret din perspectiva bazei de impozitare a TVA.

•    Procedura fiscala
Teodora Alecu (Director Manager Tax,Transfer Pricing Services KPMG Romania) si Cristina Vasilescu (Senior Tax, Transfer Pricing Services KPMG Romania) ne vorbesc despre Raportul CbC si ne spun ca in urma preluarii de catre Comisia Europeana a recomandarilor OCDE din cadrul Actiunii BEPS 13, Romania, ca stat membru al UE, a implementat prin intermediul Ordinului nr. 3049/2017 modelul si continutul formularului „Raportul pentru fiecare tara in parte”, ordin publicat in data de 14 noiembrie 2017 in Monitorul Oficial nr. 894. Ordinul are rolul de a completa prevederile Ordonantei de urgenta nr. 42/2017 (publicata in data de 9 iunie 2017) in ceea ce priveste schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal (realizat intre statele membre ale UE).

•    Diversitate economica
Carmen Adriana Gheorghe (conf.univ.dr. Facultatea de Drept,Univ. Transilvania Brasov) ne prezinta un articol de actualitate cu tematica foarte interesanta: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice-M.D.R.A.P. si controlul Curtii de Conturi a Romaniei cu implicarea bancilor pentru locuinte. Va invitam sa descoperiti explicatiile si informatiile privind acest subiect controversat.

•    Ghid fiscal
Domnul lect.univ.dr. Radu Ciobanu face trecerea catre schimbarile legislative aduse de noul an, 2018, cu subiectul regimului fiscal al veniturilor din dividende in 2018 comparativ cu 2017.

•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr.,fost judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ).
-    Jurisprudenta CJUE

•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei29 ian. 2018
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini36
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal nr. 9-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 8/2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 10-2017
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 11-2017