Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 2/2015

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
31,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Rubrica Info curier cuprinde:
- legislatia fiscal-contabila nationala si europeana publicata in Monitorul Oficial si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 26 ianuarie - 8 februarie 2015014

Impozite directe:
- articolul semnat de Lavinia Bartos si Iulia Butnaru (Fondatoare TaxWise SRL) discuta problema deductibilitatii cheltuielilor cu serviciile care ridica deseori probleme in cadrul auditurilor sau inspectiilor fi scale, mai ales cand aceste cheltuieli au valori ridicate sau cand serviciile sunt primite de la alte entitati din cadrul aceluiasi grup, analizand a cui este raspunderea pentru sustinerea deductibilitatii.

- articolul semnat de Luciana Rainov (Junior Associate, Biris Goran Consulting SRL) analizeaza noile-vechi scutiri de la plata contributiei sociale de sanatate, din perspectiva introducerii unor noi reglementari in Codul fiscal si proiectul de lege pentru anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru anumite categorii de persoane intrucat apare intrebarea daca anterior introducerii acestor norme noi exista un temei legal pentru emiterea deciziilor de impunere prin care erau stabilite contributii sociale aferente veniturilor din dobanzi.

- articolul semnat de Andra Casu (Senior Manager, Impozite directe, Ernst&Young Romania) prezinta aspecte fiscale practice de actualitate privind impozitul pe constructii, dar si impozitul pe profitul reinvestit.

- articolul semnat de Mihaela Cristina Popescu (CFA, Director Fiscalitate, Schoenherr Tax Bucharest SRL) analizeaza consecintele modificarii Directivei 2011/96/EU privind regimul fiscal aplicabil societatilor mama si filialelor din state membre UE.

- articolul semnat de Nicoleta Vintila (Conferentiar univ. dr., Departamentul de Finante, ASE Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori) prezinta  consecintele actuale ale aplicarii legislatiei in vigoare pentru anul 2012 privind veniturile din agricultura impozitate prin stopaj la sursa.

Impozite indirecte:
- articolul semnat de Ciprian Paun (Conf.univ.dr., Avocat Baroul Cluj) face o analiza a unor decizii extrem de interesante ale CJUE din 2014 cu potential clarificator in labirintul absolut haotic al luptei impotriva evaziunii fiscale si a fraudei din perspectiva TVA intracomunitara.

- articolul semnat de Alexandru Cristea si Izabela Badarau (Tax Partner/Tax Senior Consultant,Tuca Zbarcea si Asociatii) analizeaza noutatile legislative legate de procedura de inregistrare in scopuri de TVA.

- articolul semnat de Horia Matei (Senior Tax Consultant, BDO Tax) prezinta dificultatea  clasificarii in mod corect a serviciilor medicale ca avand natura unor servicii taxabile sau a unor servicii scutite fara drept de deducere a TVA.

Dreptul afacerilor:
- articolul semnat de Mihaela Colesnic si Andra Artin (Tax Consultant/Tax Assistant, KPMG Romania) prezinta principalele modificari asupra elementelor salariale si conexe intrate in vigoare in luna ianuarie 2015.

- articolul semnat de Emanuela Matei (Of Counsel, Mircea si Asociatii) face o analiza comparativa a un numar de decizii ale autoritatilor fi scale din trei state membre ale UE care au aprobat modalitati de stabilire a preturilor in avans si care in opinia Comisiei, nu sunt conforme cu metodologia OCDE.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta o hotarare a ICCJ cu privire la inspectie fiscala - amanarea inceperii inspectiei/suspendarea continuarii inspectiei - si o hotarare privind impozitul pe cladiri - data de la care se datoreaza si data mentionata in declaratia de impunere ca data a finalizarii constructiei.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 feb. 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini40
Tip copertaRevista