Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Roxana Maria Chirieac

Este absolventa a Universitatii „Titu Maiorescu”, unde a parcurs studiile de licenta, master in drept civil si drept civil aprofundat si in cadrul careia a prezentat si lucrarea de doctorat in anul 2018. S a specializat in domeniul dreptului comercial si al dreptului comertului international, pentru ca recent sa si extinda domeniul de interes si in dreptul afacerilor, atat in plan national, cat si international.
In ultimii 5 ani de zile a fost asistent la materia dreptului comercial, iar anul trecut, in 2019, a predat dreptul comercial si dreptul comertului international in cadrul Universitatii „Titu Maiorescu”, dreptul afacerilor si drept european in cadrul ASE si cursurile de legislatie in cadrul USAMV. In prezent este asistent universitar doctor, titular in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” si cadru didactic asociat in cadrul Facultatii de Drept a Academiei de Studii Economice, unde preda dreptul afacerilor si dreptul uniunii europene in engleza si franceza la facultatea FABIZ.

Publicatii: Societatile holding in cadrul reglementarilor de schimb automat de informatii, Revista Pandectele Romane nr. 2/2020; Privire comparativa intre fiducie si trust, Revista Curierul Judiciar nr. 2/2020; VAT enforcement by the Romanian tax authorities in the context of the uniform imposition of VAT in the European Union, in Revista Perspectives of Law and Public Administration, septembrie 2020; Ovidiu Ioan Dumitru, Roxana Chirieac, The future of cross border mergers in the light of the new European Union provisions. Their implementation in Romania, Revista Tribuna Juridica; Noua Reglementare a PFA in Romania – analiza comparativa intre PFA și Micro Antreprenoriat, Conferinta internationala de drept, studii europene si relatii internationale, editia a V a, Hamangiu, 2019; Considerations on the definitions of tax havens and offshore financial centres, Universitatea Titu Maiorescu, Conferinta Internationala „Educatie si creativitate pentru o societate bazata pe cunoastere”, editia a IX a, 2015. A publicat, de asemenea, lucrarea de doctorat ce poarta asupra societatilor comerciale offshore: Societatile comerciale offshore – intre optimizare si evaziune fiscala, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2019 – si a fost coautor in cadrul unei lucrari referitoare la infractiunile ce pot fi savarsite in cadrul domeniului fianciar bancar.

actualizat octombrie 2020

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina