Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 3/2015

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
31,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul de primavara (3/2015)  al revistei Curierul fiscal cuprinde urmatoarele rubrici si articole:

Infocurier

- Legislatie nationala si europeana fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 9 februarie - 14 martie 2015
- Agenda obligatiilor fiscale pentru aprilie 2015

Impozite directe

- Articolul semnat de Ionut Simion si Daniela Dinu (Partener/Senior manager, Servicii de consultanta fiscala, PwC Romania) analizeaza acordurile de pret in avans, o optiune din ce in ce mai atractiva pentru contribuabilii romani in strategiile avute in vedere de catre contribuabilii romani pentru securizarea tranzactiilor intra-grup.
- Articolul semnat de Razvan Graure (Partner, Musat si Asociatii) face o analiza a consecintelor scutirii de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate a anumitor categorii de persoane
- Cristina Spirescu (Tax Consultant, KPMG Romania) este autorul unui articol privind deducerea suplimentara la calculul de impozit pe profit a cheltuielilor de cercetare-dezvoltare.
- Vlad Craciun si Simona-Veronica Jalba (Tax Manager/Tax Consultant, KPMG Romania) semneaza un articol cu privire la provocarile fiscale generate de deplasarea angajatilor la si de la locul de munca, in special cu privire la tratamentul fiscal aplicabil cheltuielilor generate de asigurarea transportului la si de la locul de munca a angajatilor, in situatiile in care exista sau nu posibilitatea deplasarii cu mijloace de transport in comun de la domiciliul acestora pana la sediul unde acestia isi desfasoara activitatea
 
Impozite indirecte

- Articolul semnat de Valentina Radu si Anca Macovei (Senior manager/ Senior consultant, departamentul de Impozitare Indirecta, PwC) va ofera solutii pentru a va apara dreptul de deducere al TVA aferenta achizitiilor efectuate de la furnizori ce participa la operatiuni de  frauda/evaziune fiscala.
 
Dreptul afacerilor

- Alexandru Manucu (Tax Senior consultant, Tuca Zbarcea si Asociatii) face o analiza a modificarilor aduse de O.U.G. nr. 91/2014 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
- Iulia Butnaru  si Lavinia Bartos (Fondatoare, Tax Wise SRL) fac o analiza de ansamblu a fenomenului de evaziune fiscala in Romania, din perspectiva lui ca punct prioritar pe agenda ANAF.
- Articolul semnat de Emilian-Constantin Miricescu si Maria-Oana Filipescu (Conf. univ. dr. Departamentul de Finante/Lect. univ. dr. Departamentul de Finante, ASE, Bucuresti) prezinta principalele aspecte ale pensiei publice in Romania.

Procedura fiscala

- Articolul semnat de Ionela Florescu (Tax Manager, DLA Piper) analizeaza consecintele unui articol nou introdus in proiectul de Cod de procedura fiscala,respectiv art. 175 privind penalitatea de nedeclarare de care sunt pasibili toti contribuabilii.

Jurisprudenta fiscala

- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta doua hotarari ale ICCJ privind, pe de-o parte, TVA respinsa la rambursare si tranzactii reincadrate si , pe de alta parte, ordinea stingerii datoriilor si, implicit, stabilirea vechimii obligatiilor fiscale.

Detalii tehnice
Data aparitiei02 apr. 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini40
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 1/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 2/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 4/2015
Indisponibila
Imagine Tratat de dreptul muncii - editia a 9-a

Tratat de dreptul muncii - editia a 9-a

Legislatie. Doctrina. Jurisprudenta
135,00 RON 135,00 RON