Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 4/2015

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
31,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 4/2015 al revistei Curierul fiscal abordeaza o serie de subiecte de interes atat pentru consultantii fiscali, contabili, cat si pentru juristi: aplicarea unor prevederi din legea insolventei, noi reglementari contabile intrate in vigoare la 1 ianuarie 2015, o alta perspectiva a controalelor din ce in ce mai dese ale ANAF etc.

Infocurier
- Legislatie nationala si europeana fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 15 mairtie – 19 aprilie 2015
- Agenda obligatiilor fiscale pentru mai 2015

Impozite indirecte
- Articolul semnat de Gheorghe Furdui (Inspector superior, AJFP Sibiu, Compartimentul de insolventa si lichidari) analizeaza justarea bazei impozabile si a TVA colectata in cazul creantelor defavorizate printr-un plan de reorganizare confirmat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dupa caz.

Dreptul afacerilor
- Ciprian Paun (Conf.univ.dr., avocat Baroul Cluj) face, din perspectiva jurisprudentei CJUE, o analiza a  inactivilor fiscali in reglementarea normativa pana in august 2010.
- Emanuela Matei (Of Counsel Mircea & Asociatii) analizeaza limitele impuse de dreptul concurentei in materie de scutiri fiscale adoptate in scopul promovarii investitiilor.
- Articolul semnat de Carmen Medar si Mihaela Stefan (Avocat, Senior Manager/Avocat, Senior Consultant, PwC Romaniai) prezinta principalele opinii existente cu privre la posibilitatea revocarii deciziei de concediere.

Reglementari contabile
- Articolul semnat Ioana Cirtite (Senior Tax Consultant, Biris Goran Consulting SRL) prezinta  elementele de noutate sau de interpretare a anumitor prevederi, precum si unele schimbari aduse de Ordinul nr. 1802/2014 care a abrogat vechiul Ordin contabil 3055, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015.

Procedura fiscala
- Articolul semnat de Alexandru Cristea (Tax Partner, Tuca Zbarcea si Asociatii Tax) analizeaza consecintele controalelor sporite ale ANAF cu privire la operatorii economici, mai ales din perspectiva masurilo asiguratorii si popririlor pe conturi.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta doua hotarari ale ICCJ privind, pe de-o parte, exceptia de nelegalitate si interventia accesorie a ministerului care a elaborat normele metodo logice vizate de exceptia de nelegalitate si , pe de alta parte, colectarea creantelor fiscale si instiintarea privind stingerea creantelor fiscale.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 mai 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini40
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 5/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 6/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 7-8/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 2/2015