Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conventia europeana a drepturilor omului 26.03.2014

editia a 10-a
ISBN/ISSN: 978-606-678-965-3
Editura: Hamangiu
12,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cartea de fata reuneste principalele reglementari necesare unei persoane care doreste sa formuleze o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Lucrarea cuprinde Conventia europeana si protocoalele aferente, inclusiv Protocoalele nr. 15 si nr. 16, Regulamentul Curtii (editia in vigoare de la 1 ianuarie 2014), precum si legislatia interna in materie, actualizata la 26 martie 2014.

Regulamentul Curtii, tradus in limba romana si cuprins in prezenta editie, include ultimele modificari aduse de Plenul Curtii articolului 47 privind continutul unei cereri individuale, in vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Au fost traduse, de asemenea, si integrate in lucrare toate instructiunile practice (dintre care mentionam instructiunile privind deschiderea procedurii in fata Curtii, cu modificarile aduse in data de 6 noiembrie 2013, in vigoare din 1 ianuarie 2014, instructiunile privind transmiterea documentelor prin sistemul electronic securitizat) si notele explicative emise de Curte in legatura cu cererile si procedurile de urmat (formularul de cerere si notele privind completarea acestuia, valabile, de asemenea, de la 1 ianuarie 2014).

Conventia europeana a drepturilor omului si protocoalele aditionale 

Index alfabetic al Conventiei si protocoalelor aditionale 

1. Regulamentul Curtii Europene a Drepturilor Omului 

Index analitic al Regulamentului 

2. Procedura hotararii-pilot 

3. Ordonanta Guvernului nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila

4. Acordul european privind persoanele participante la proceduri in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului 

5. Hotararea Guvernului nr. 868/2003 privind organizarea si functionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului 

Anexe (Formulare si note explicative) 

Cum se completeaza formularul de cerere 

Formular de cerere 

Model de procura (articolul 36 din Regulamentul Curtii)

Detalii tehnice
Data aparitiei04 apr. 2014
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata
Editiea 10-a