Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contenciosul special in materia achizitiilor publice, achizitiilor sectoriale, concesiunilor de lucrari si concesiunilor de servicii

In contextul noului cadru legislativ intern si unional
ISBN/ISSN: 978-606-39-0343-4
68,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Volumul intitulat „Contenciosul special in materia achizitiilor publice, achizitiilor sectoriale, concesiunilor de lucrari si concesiunilor de servicii – in contextul noului cadru legislativ intern si unional” analizeaza, in premiera, in contextul noului cadru normativ intern si al directivelor unionale din anul 2014, precum si intr-o maniera complexa si interdisciplinara, problematica complexa si controversata a contenciosului special in materia achizitiilor publice, achizitiilor sectoriale, concesiunilor de lucrari si concesiunilor de servicii.

Denumirea lucrarii „Contenciosul special” vine sa reliefeze faptul ca in aceasta materie nu suntem doar in prezenta contenciosului administrativ, ci si in prezenta unui contencios de drept comun ce intra in competenta de solutionare a instantelor civile de drept comun.

In ambianta noului cadru normativ intern si unional, lucrarea analizeaza aceasta problematica atat din perspectiva doctrinara, cat si prin raportare la legislatia interna, normele conventionale, normele unionale, jurisprudenta nationala si jurisprudenta instantelor unionale. Lucrarea este structurata in 5 titluri, care la randul lor sunt structurate in capitole, sectiuni si subsectiuni, si analizeaza intr-o maniera sistematica si accesibila: solutionarea pe cale administrativ-jurisdictionala a litigiilor derivate din actele emise de catre autoritatile contractante in procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica, contractelor sectoriale, contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii; solutionarea pe cale directa a litigiilor generate de actele emise de catre autoritatile contractante in procedura de atribuire a contractelor administrative mai sus precizate; solutionarea de catre instantele judecatoresti competente a litigiilor generate de incheierea si executarea contractelor de achizitie publica, contractelor sectoriale, contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii; procedura de executare a hotararilor judecatoresti prin care au fost solutionate litigii derivate din actele emise de catre autoritatile contractante in procedura de atribuire a contractului, precum si a hotararilor judecatoresti prin care au fost solutionate litigii avand ca obiect incheierea, anularea, constatarea nulitatii si executarea contractelor mai sus precizate.

Avand in vedere complexitatea, actualitatea si importanta majora a domeniului supus analizei, lucrarea constituie un instrument util de analiza atat pentru practicieni dreptului, cat si pentru cadrele didactice universitare si studenti.

Detalii tehnice
Data aparitiei23 oct. 2018
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini408
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie 2019

Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie 2019

Studiu introductiv - analiza modificarilor aduse prin Legea nr. 310/2018 - Gabriel Boroi, Delia Narcisa Theohari
39,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Oliviu Puie
Indisponibila
Contencios administrativ si fiscal

Contencios administrativ si fiscal

Legea nr. 554/2004. Legea nr. 212/2018. O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Corelari legislative. Comentarii. Explicatii. Doctrina. Jurisprudenta
70,00 RON 70,00 RON
Indisponibila
Cadastru si publicitate imobiliara - Puie

Cadastru si publicitate imobiliara

Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare
129,00 RON