Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conflictul dintre palate. Raporturile de putere dintre Parlament, Guvern si Presedinte in Romania postcomunista

Autor: Bogdan Dima
ISBN/ISSN: 978-606-678-990-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 47,20 RON
40,12 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea isi dezvaluie originalitatea prin modalitatea de abordare, prin preocuparea permanenta a autorului de a surprinde deficientele reale aparute in aplicarea mecanismelor constitutionale conferite raporturilor dintre cele trei autoritati publice esentiale in functionarea democratica a societatii romanesti.
Prof. univ. dr. Dana Tofan, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

Lucrarea domnului Bogdan Dima se constituie intr-o interesanta radiografie a raporturilor constitutionale dintre Presedinte, Guvern si Parlament, realizata in nota personala si cu deplina asumare a propriilor opinii, lectura indispensabila atat pentru profesionisti cat si pentru profani.
prof. univ. dr. Elena Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

Cartea lui Bogdan Dima este o contributie substantiala la dezvoltarea in Romania a studiilor de constructie institutional-constitutionala a democratiei, cu avantajul combinarii inteligente dintre dreptul constitutional si stiinta politica. Actualitatea acestui volum a devenit stringenta dupa esecul comisiei speciale de revizuire a Constitutiei, tocmai datorita faptului ca acopera exact ceea ce i-a lipsit acelui forum parlamentar – expertiza disciplinara si transdisciplinara necesare unui proiect de o asemenea importanta cruciala.
conf. univ. dr. Dan Pavel, politolog, Facultatea de stiinte politice, Universitatea din Bucuresti

Lucrarea dlui Bogdan Dima este o provocare pentru specialistul in drept constitutional ce considera, in termenii modelului doctrinar francez, ca problematica semiprezidentialismului este artificial creata si lipsita de relevanta stiintifica. Ea atrage atentia, cu eleganta stilistica si claritate conceptuala, asupra unui "sistem de guvernare" pe care Constitutia Romaniei il reglementeaza formal, de care ne lovim zi de zi in viata constitutional-politica, dar pe care refuzam sa-l radiografiem doctrinar in complexitatea sa.
conf. univ. dr. Manuel Gutan, Facultatea de Drept, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Detalii tehnice
Data Aparitiei08 iul. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini464
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Dima
Indisponibila
Sefii de stat. Dinamica autoritara a puterii politice in istoria constitutionala romaneasca - Gutan, Rizescu, Iancu, Dima, Cercel

Sefii de stat

Dinamica autoritara a puterii politice in istoria constitutionala romaneasca
60,00 RON 54,00 RON