Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Mihaela Senia Costinescu

Este absolventa a studiilor de licenta ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti (1999), a studiilor de master „Relatii internationale si integrare europeana” din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (2005) si a studiilor doctorale de drept constitutional din cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti (2019).

Este magistrat-asistent in cadrul Curtii Constitutionale a Romaniei (din anul 2001, magistrat-asistent sef din anul 2010) si formator al Institutului National de Magistratura – Catedra de drept constitutional (din anul 2007). A colaborat, in perioada 2013-2018, in calitate de cadru didactic extern cu catedra de Drept constitutional si institutii politice din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Incepand din anul 2017, detine calitatea de agent de legatura pentru Curtea Constitutionala a Romaniei la Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia).

A publicat o serie de lucrari si de articole Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice din Romania, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2020; Normele de drept penal – sursa de conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile statului (coautor), in culegerea Un sfert de secol de constitutionalism, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2018; National Cybersecurity versus Fundamental Rights and Freedoms (coautor), in ICL Journal (Vienna Journal on International Constitutional Law), vol. 9, nr. 4/2015 si are numeroase participari la conferinte internationale, precum si la diferite forme de pregatire profesionala organizate in tara sau in strainatate.

 

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina