Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Mihaela Senia Costinescu

Este absolventa a studiilor de licenta ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti (1999), a studiilor de master „Relatii internationale si integrare europeana” din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (2005) si a studiilor doctorale de drept constitutional din cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Este magistrat-asistent-sef in cadrul Curtii Constitutionale a Romaniei (din anul 2010, magistrat-asistent din anul 2001) si formator al Institutului National de Magistratura – disciplina „Drept constitutional” (din anul 2007). Incepand din anul 2017, detine calitatea de agent de legatura pentru Curtea Constitutionala a Romaniei la Comisia pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia).

A publicat o serie de lucrari [Codul de procedura penala in jurisprudenta Curtii Constitutionale. Comentarii pe articole (coautor), coordonator Daniel Marius Morar, Editura Hamangiu, 2021; Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice din Romania, Editura Hamangiu, 2020; Controlul de constitutionalitate in Romania. Exceptia de neconstitutionalitate (coautor), Editura Hamangiu, 2020] si de articole in reviste de specialitate [National Cybersecurity versus Fundamental Rights and Freedom (coautorat cu Daniel Marius Morar), in ICL Journal, vol. 9; Normele de drept penal – sursa de conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile statului (coautor), in culegerea Un sfert de secol de constitutionalism, Editura Hamangiu, 2018] si are numeroase participari la conferinte nationale si internationale [Jurisdictia constitutionala dupa 20 de ani de la caderea cortinei comuniste (coordonator), Editura Universul Juridic, 2014; Rolul magistratilor-asistenti in jurisdictia Curtilor Constitutionale (coordonator), Editura Universul Juridic, 2016], precum si la diferite forme de pregatire profesionala organizate in tara sau in strainatate.

actualizat iunie 2021

 

 

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina