Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Aplicarea dreptului european de instantele romane

Practica judiciara comentata si adnotata
ISBN/ISSN: 978-973-127-675-5
35,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea "Aplicarea dreptului european de instantele romane" retine si comenteaza solutii ale instantelor din Romania care au invocat drept european sau au primit spre solutionare probleme de drept ce faceau trimitere la norme de drept comunitar.

   Conform articolului 5 din Noul Cod civil normele dreptului european au prioritate fata de cele ale dreptului intern, indiferent de statutul si calitatea partilor.

   Prezenta selectie reprezinta o expunere a modului de gandire al instantelor de judecata romane asupra incidentei dreptului european, la care se adauga extrase, note, comentarii, adnotari, fie personale, fie apartinand unor persoane cu influenta in modelarea dreptului comunitar, precum Avocatii Generali ai Curtii Europene de Justitie. Desi datoram un enorm respect judecatorilor Curtii Europene de Justitie, se constata munca si efortul intelectual primordial depus de Avocatii Generali ai Curtii, ce reprezinta adevarate izvoare de cunoastere si documentare juridica.
Avand in vedere ca majoritatea spetelor au comentarii cu jurisprudenta actuala a CJUE, aceasta trebuie privita in mod evolutiv, pentru a intelege evolutia institutiilor juridice tratate.

   Lucrarea "Aplicarea dreptului european de instantele romane" a intentionat sa fie un  manuscris personal prin care se verifica stadiul jurisprudentei autohtone, dar in timp a evoluat si s-a transformat, la indemnul editurii si al prietenilor, intr-o culegere de jurisprudenta pentru public.

Detalii tehnice
Data aparitiei24 ian. 2012
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini384
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si