Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noutati legislative in materia succesiunilor introduse prin noul Cod civil

ISBN/ISSN: 978-606-678-571-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 28,90 RON
23,12 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cartea de fata este gandita ca un instrument util tuturor celor interesati de regimul juridic pe care noul Cod civil il creeaza in materia succesiunilor. Lucrarea a fost construita cu scopul de a oferi cititorului un raspuns, pe cat posibil complet, asupra cadrului de reglementare anterior si actual al institutiilor apartinand materiei succesiunilor.

Solutia legislativa din noul Cod mentine, in principiu, regulile fundamentale care s-au conturat in timp, consacrate si in Codul civil de la 1864. Elementele de noutate sunt menite, pe de o parte, sa sporeasca eficienta practica concreta a reglementarii, iar, pe de alta parte, sa protejeze interesele mostenitorilor si ale tertilor ce pot fi afectati de efectele transmisiunii succesorale, ale modului de exercitare a dreptului de optiune sau de partajare a masei succe­sorale.

Plecand de la aceste premise, expunerea este construita avand ca punct de reper dispozitiile Codului de la 1864, preluate, in mare masura, si de noua reglementare. Pentru fiecare dintre institutiile juridice incidente, am incercat o evidentiere punctuala a elementelor de noutate, cu privire speciala asupra consecintelor practice ale acestora.

 
Maria Marieta Soreata

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 aug. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini272
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON