Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul de proprietate in jurisprudenta CEDO

Dreptul la un proces echitabil. Dreptul la un recurs efectiv
ISBN/ISSN: 978-606-522-349-3
Editura: Hamangiu
56,83 lei
34,10 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

   Cartea de fata reprezinta o sinteza a celor mai elocvente repere jurisprudentiale si teoretice cu privire la dreptul de proprietate, consacrat de art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventia europeana a drepturilor omului, drept fundamental ce poate fi invocat in ordinea juridica interna de catre orice persoana interesata. Sunt analizate aproape 200 de hotarari si decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului rezumate la esenta problemei de drept relevante pentru subiectul in discutie, precum si practica judiciara nationala si decizii ale Curtii Constitutionale.

   Lucrarea urmareste trei paliere: dreptul substantial de proprietate si doua drepturi procedurale – dreptul la un proces echitabil (art. 6 din Conventie) si dreptul la un recurs efectiv (art. 13 din Conventie) –, iar informatiile strict practice prezentate releva notiunile si principiile consacrate in jurisprudenta CEDO: notiunea de „bun”, „victima”, „imposibilitate obiectiva” de executare, termen rezonabil, caracterul efectiv al executarii unei hotarari judecatoresti, „privare de bun”, „expropriere de facto”, dreptul de acces la o instanta, „motive substantiale si imperioase” pentru anularea unei hotarari definitive sau redeschiderea procedurii, garantiile cu privire la desfasurarea procesului etc. 

   In anexa este prezentata traducerea integrala a Hotararii Maria Atanasiu si altii c. Romaniei, pronuntata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului la data de 12 octombrie 2010 in procedura hotararii-pilot, ce ar urma sa stea la baza solutionarii tuturor cauzelor similare, prin care un reclamant s-ar plange de incalcarea art. 6 parag. 1 din Conventie sau a art. 1 din Protocolul aditional nr. 1.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 nov. 2010
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 456
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-60%
Imagine Noul Cod penal - Codul penal anterior

Noul Cod penal - Codul penal anterior

Prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila
56,83 lei 22,73 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Imagine Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 1/2000 si Legea nr. 247/2005

Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 1/2000 si Legea nr. 247/2005

Comentarii, practica judiciara, jurisprudenta CEDO
31,79 lei 28,61 lei
Indisponibila
Imagine Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 18/1991

Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 18/1991

Comentarii, practica judiciara, jurisprudenta CEDO
56,83 lei 51,15 lei