Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul de proprietate in jurisprudenta CEDO

Dreptul la un proces echitabil. Dreptul la un recurs efectiv
ISBN/ISSN: 978-606-522-349-3
Editura: Hamangiu
56,83 lei
34,10 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

   Cartea de fata reprezinta o sinteza a celor mai elocvente repere jurisprudentiale si teoretice cu privire la dreptul de proprietate, consacrat de art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventia europeana a drepturilor omului, drept fundamental ce poate fi invocat in ordinea juridica interna de catre orice persoana interesata. Sunt analizate aproape 200 de hotarari si decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului rezumate la esenta problemei de drept relevante pentru subiectul in discutie, precum si practica judiciara nationala si decizii ale Curtii Constitutionale.

   Lucrarea urmareste trei paliere: dreptul substantial de proprietate si doua drepturi procedurale – dreptul la un proces echitabil (art. 6 din Conventie) si dreptul la un recurs efectiv (art. 13 din Conventie) –, iar informatiile strict practice prezentate releva notiunile si principiile consacrate in jurisprudenta CEDO: notiunea de „bun”, „victima”, „imposibilitate obiectiva” de executare, termen rezonabil, caracterul efectiv al executarii unei hotarari judecatoresti, „privare de bun”, „expropriere de facto”, dreptul de acces la o instanta, „motive substantiale si imperioase” pentru anularea unei hotarari definitive sau redeschiderea procedurii, garantiile cu privire la desfasurarea procesului etc. 

   In anexa este prezentata traducerea integrala a Hotararii Maria Atanasiu si altii c. Romaniei, pronuntata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului la data de 12 octombrie 2010 in procedura hotararii-pilot, ce ar urma sa stea la baza solutionarii tuturor cauzelor similare, prin care un reclamant s-ar plange de incalcarea art. 6 parag. 1 din Conventie sau a art. 1 din Protocolul aditional nr. 1.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 nov. 2010
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 456
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal - Codul penal anterior

Noul Cod penal - Codul penal anterior

Prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila
60,00 lei 54,00 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Imagine Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 1/2000 si Legea nr. 247/2005

Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 1/2000 si Legea nr. 247/2005

Comentarii, practica judiciara, jurisprudenta CEDO
31,79 lei 28,61 lei
Indisponibila
Imagine Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 18/1991

Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 18/1991

Comentarii, practica judiciara, jurisprudenta CEDO
56,83 lei 51,15 lei