Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Marius Cristian Ispas

Studii:

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2000, iar in anul 2002 a absolvit si Institutul National al Magistraturii, grupa de procurori. In perioada 2003-2004 a urmat studiile postuniversitare in drept european la Institutul Francez „Henri Capitant” Bucuresti, iar in 2005-2006 un master in drept international comercial, la Central European University din Budapesta.

Activitate profesionala:

In perioada 2002-2004 a indeplinit functia de procuror, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti; in perioada 2004-2007 a indeplinit functia de judecator la Judecatoria Buftea, iar in perioada 2007-2010 a indeplinit functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, Sectia de litigii cu profesionisti. Din 2010 ocupa functia de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Publicatii:

Carti: Controlul de legalitate in contenciosul administrativ-fiscal, Ed. Hamangiu, 2022; Aplicarea dreptului European in instantele romane, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2012, Rezilierea si rezolutiunea in contractile comerciale, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2010.
Articole: Rezilierea unilaterala a contractului. Falimentul subcontractantului, caz fortuit, risc contractual, 2017, www.juridice.ro; Mansardare cu depasirea limitelor de inaltime urbanistice, constatata prin exceptie de nelegalitate. Consideratiuni asupra trasaturilor si efectelor juridice ale exceptiei de nelegalitate, 2017, www.juridice.ro; Anularea actelor administrative normative de acordare membrilor CNVM la incetarea mandatului din orice motiv a primelor in valoare de 9 ori venitul brut lunar cel mai mare din perioada exercitarii mandatului. Actiunea Autoritatii de Supraveghere Financiara, 2016, www.juridice.ro; Nelegalitatea suspendarii solutionarii contestatiei fiscale in lipsa indiciilor concrete de savarsire a unei infractiuni. Aprecierea subiectiva a organului fiscal in sesizarea generica a Parchetului pentru efectuarea unui control al legalitatii de natura penala, 2016, www.juridice.ro; Limitele controlului de legalitate asupra actelor Inspectiei Judiciare. Procedura prealabila obligatorie, avizele conforme interne si principiul independentei procurorului in solutiile dispuse, 2016, www.juridice.ro; Discriminare pe criteriu de domiciliu la un concurs de ocupare a unei functii in cadrul Curtii de Conturi, 2016, www.juridice.ro; Facta praeterita, diferente salariale si drepturi castigate definitiv, anterior unei Decizii in interesul legii. Facta pendentia si facta futura sunt reglementate de legea noua, 2016, www.juridice.ro; Piata farmaceutica si taxa de clawback. Argumente din jurisprudenta recenta evolutiva, 2016, www.juridice.ro; Ghidul Solicitantului este un act administrativ normativ a carui nepublicare in Monitorul Oficial atrage inexistenta acestuia. Nulitatea notelor de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare intemeiate pe Ghidul nepublicat, 2016, www.juridice.ro; Taxa pe valoare adaugata datorata pentru vanzarile imobiliare, considerate livrari de bunuri de catre ANAF si pretul brut al livrarii, stabilit de Curtea Europeana de Justitie, 2016, www.juridice.ro; Clauza de neconcurenta cu penalitati si impact asupra pietei jocurilor de noroc de tip video-loterie si slot-machine, 2016, www.juridice.ro; Agrobusiness si probleme legale, 2016, www.juridice.ro; Clauza compromisorie. Suspendarea executarii unei scrisori de garantie bancara in materia achizitiilor publice pe calea ordonantei presedintiale. Competenta instantelor interne. Redactarea clauzelor contractului de arbitraj si a scrisorii de garantie de buna executie, 2016, www.juridice.ro. 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina