Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Va place Dreptul?

Volum in onoarea profesorului Valentin Constantin
ISBN/ISSN: 978-606-18-0888-5
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 49,90 RON
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In acest an, 2019, profesorul Valentin Constantin, de la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, implineste 65 de ani.
Pentru comunitatea juridica din Romania, Valentin Constantin este, in primul rand, un distins profesor de drept international public si de drepturile omului. De asemenea, este cel care, de peste doua decenii, scrie despre drept eliberat de corsete dogmatice: a introdus in literatura juridica romana nu doar idei, autori si carti noi (spre exemplu, realismul juridic si pe cei mai importanti autori americani din secolul XX), ci si un stil proaspat, dezinvolt, nascut din placerea de a citi drept si de a scrie despre drept. Pe urmele celor pe care ii admira, precum Oliver Wendell Holmes sau Karl Llewellyn, textele profesorului Valentin Constantin exprima un „realism romanesc”, in care dreptul nu este desprins de fapte, ci le este integrat.

Pentru noi, insa, Valentin Constantin este profesorul care ne-a format ca juristi, invatandu-ne cum sa folosim reperele curentelor de gandire pe care le apreciem ― inevitabil, uneori, diferite de cele pe care el insusi le apreciaza ― ca sa scriem cu onestitate despre teme a caror alegere ne-o asumam. Am dorit, prin urmare, sa il aniversam printr-un proiect care sa ii reflecte personalitatea, concepand, impreuna cu el, zece intrebari pe care le-am adresat catorva dintre marii juristi ai Romaniei contemporane si ale caror raspunsuri le-am consemnat intr-un volum colectiv. Lasandu-i cititorului bucuria sa le descopere, ii vom spune doar ca subiectele atinse sunt dreptul in vigoare, cercetarea juridica fundamentala, polemica in drept, aculturatia juridica, impactul doctrinei asupra practicii judiciare, revistele, facultatile de drept si profesiile juridice, dreptul si ideologia ori judecatorii Curtii Constitutionale. Ne aflam, probabil, in fata celei mai sincere radiografii oferite dreptului romanesc in ultima perioada.


Raluca Bercea, Lucian Bojin, Diana Botau

Detalii tehnice
Data aparitiei28 mai 2019
Categorie generalaVariae
Numar pagini252
Tip coperta130x200 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul administrativ. Actualizat la 3 februarie 2021

Codul administrativ. Actualizat la 3 februarie 2021

editie ingrijita si adnotata de Ovidiu Podaru
30,00 RON
Indisponibila
Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta. Volumul 1 - Gyula Fabian, Lazar

Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta. Vol. I

principii fundamentale, izvoare, institutii, cetatenia unionala
42,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Lucian Bojin