Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Va place Dreptul?

Volum in onoarea profesorului Valentin Constantin
ISBN/ISSN: 978-606-18-0888-5
Editura: C.H. Beck
49,90 lei
44,91 lei
Disponibilitate: In stoc

In acest an, 2019, profesorul Valentin Constantin, de la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, implineste 65 de ani.
Pentru comunitatea juridica din Romania, Valentin Constantin este, in primul rand, un distins profesor de drept international public si de drepturile omului. De asemenea, este cel care, de peste doua decenii, scrie despre drept eliberat de corsete dogmatice: a introdus in literatura juridica romana nu doar idei, autori si carti noi (spre exemplu, realismul juridic si pe cei mai importanti autori americani din secolul XX), ci si un stil proaspat, dezinvolt, nascut din placerea de a citi drept si de a scrie despre drept. Pe urmele celor pe care ii admira, precum Oliver Wendell Holmes sau Karl Llewellyn, textele profesorului Valentin Constantin exprima un „realism romanesc”, in care dreptul nu este desprins de fapte, ci le este integrat.

Pentru noi, insa, Valentin Constantin este profesorul care ne-a format ca juristi, invatandu-ne cum sa folosim reperele curentelor de gandire pe care le apreciem ― inevitabil, uneori, diferite de cele pe care el insusi le apreciaza ― ca sa scriem cu onestitate despre teme a caror alegere ne-o asumam. Am dorit, prin urmare, sa il aniversam printr-un proiect care sa ii reflecte personalitatea, concepand, impreuna cu el, zece intrebari pe care le-am adresat catorva dintre marii juristi ai Romaniei contemporane si ale caror raspunsuri le-am consemnat intr-un volum colectiv. Lasandu-i cititorului bucuria sa le descopere, ii vom spune doar ca subiectele atinse sunt dreptul in vigoare, cercetarea juridica fundamentala, polemica in drept, aculturatia juridica, impactul doctrinei asupra practicii judiciare, revistele, facultatile de drept si profesiile juridice, dreptul si ideologia ori judecatorii Curtii Constitutionale. Ne aflam, probabil, in fata celei mai sincere radiografii oferite dreptului romanesc in ultima perioada.


Raluca Bercea, Lucian Bojin, Diana Botau

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 mai. 2019
Categorie generala Variae
Numar Pagini 252
Format 130x200 mm
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie
NOU
Agenda Avocatului 2021

Agenda Avocatului 2021

 
69,00 lei 62,10 lei
NOU
Agenda Juristului 2021

Agenda Juristului 2021

 
39,00 lei 35,10 lei

Pasi in umbra dreptului

150,00 lei 135,00 lei

Sefii de stat

Dinamica autoritara a puterii politice in istoria constitutionala romaneasca
60,00 lei 54,00 lei