Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de procedura civila. Volumul I

ISBN/ISSN: 606-8201-33-3
175,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Procedura civila este „gramatica” sau „aritmetica” dreptului civil. In lipsa sau prin ignorarea ei, adeseori, drepturile civile n-ar fi decat „teoretice si iluzorii”, simple elemente decorative si retorice.
   In pofida schemelor geometrice prin care se structureaza procedura civila, conferindu-i astfel o certitudine „gramaticala”, totusi, ea opereaza cu principii, notiuni si concepte dinamice, evolutive. In primul rand, pentru ca insasi viata juridica este mult mai prolifica decat solutiile legislative imaginate. Apoi, pentru ca normele conventionale si cele europene (ex-comunitare), facand parte din dreptul intern si aplicandu-se cu preeminenta in raport cu normele nationale, impun continue si subtile remodelari sau chiar reconsiderari, indeosebi prin interpretare teleologica.
   Codul de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010, este incitant nu numai prin unele dintre dispozitiile lui innoitoare si, izolat, inedite, dar si prin resolicitarea unui exercitiu intelectual de interpretare doctrinara si jurisprudentiala, fie pentru ca, uneori, textele legale sunt criptice, fie pentru ca, alteori, ele sunt excesiv de flexibile.
   Acest nou tratat de procedura civila, elaborat in 3 volume, ofera celor interesati un posibil mod de interpretare, in scopul aplicarii sub semnul efectului util a noilor propozitii normative, si – de ce nu ? – el poate fi un indemn la „rescrierea” catorva, prin chiar punerea lor in opera, rational si rezonabil.
 
Ion DELEANU

Detalii tehnice
Data aparitiei14 ian. 2011
Categorie generalaTratate
Numar pagini960
Tip copertaCarte cartonata
DE ACELASI AUTOR - Ion Deleanu
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Vol. I (Art. 1-612), Vol. II (Art. 613-1133)
195,00 RON 195,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil