Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de procedura civila. Vol. I, Vol. II, Vol. III

ISBN/ISSN: 978-973-127-987-9
245,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Procedura civila este „gramatica” sau „aritmetica” dreptului civil. In lipsa sau prin ignorarea ei, adeseori, drepturile civile n-ar fi decat „teoretice si iluzorii”, simple elemente decorative si retorice.

In pofida schemelor geometrice prin care se structureaza procedura civila, conferindu-i astfel o certitudine „gramaticala”, totusi, ea opereaza cu principii, notiuni si concepte dinamice, evolutive. In primul rand, pentru ca insasi viata juridica este mult mai prolifica decat solutiile legislative imaginate. Apoi, pentru ca normele conventionale si cele europene (ex-comunitare), facand parte din dreptul intern si aplicandu-se cu preeminenta in raport cu normele nationale, impun continue si subtile remodelari sau chiar reconsiderari, indeosebi prin interpretare teleologica.

Codul de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010, este incitant nu numai prin unele dintre dispozitiile lui innoitoare si, izolat, inedite, dar si prin resolicitarea unui exercitiu intelectual de interpretare doctrinara si jurisprudentiala, fie pentru ca, uneori, textele legale sunt criptice, fie pentru ca, alteori, ele sunt excesiv de flexibile.

Uneori, pe alocuri, in contextul incercarii de exegeza a dispozitiilor Codului de procedura civila – mai ales din cauza propriilor nedumeriri sau neintelegeri, iata, asumate si regretate – am facut unele observatii, aparent arogante ori sententioase. Nu sunt insa, bineinteles, constatari ,,normative”, ci pur si simplu adnotari ,,descriptive”, avand doar rosturi sugestive, de invitatii la colocviale clarificatoare, mai intai chiar in propriul interes.

EXTRAORDINAR!
DE DEPARTE CEL MAI SERIOS CURS...SCRIS CLAR, CU DESE REFERIRI LA PRACTICA CEDO, MULTE ANALIZE PERTINENTE, AMANUNTITE, DETALII SUBTILE...MAESTRUL DELEANU E DE DEPARTE UN SPECIALIST IMBATABIL IN MATERIA PROCRDURII CIVILE SI A DREPTULUI CONSTITUTIONAL...RECOMAND ACEST AUTOR SI ACEASTA CARTE, E DE REFERINTA!
Vizitator | 28.03.2013 21:54
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Iarasi tu...
Limbajul este identic ca a domnului Tanase Adrian/Iacob Dan de pe un alt site. Banuiesc ca ai un interes in comercializarea anumitor carti. Este singurul tratat de procedura civila, normal ca este o carte de referinta. Legat de "maestrul" Deleanu, mai exista si alti profesori buni de procedura,de exemplu domnul Boroi sau domnul Les. Legat de carte: pretul e SF, iar ca intindrere,nu stiu cati studenti care se pregatesc de un examen de an, licenta sau pt admitere intr-o profesie juridica au timpul necesar pt a parcurge si a retine ce spune domnul Deleanu in cele 3000 de pagini. Probabil pentru practicieni este o carte foarte buna....nu stiu ce sa zic pentru studenti.
Vizitator | 02.04.2013 01:44
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
o lucrae distinsa
Cu siguranta intra in categoria tratatelor, prin calitatea si cantitatea exegezelor.Cei care doresc lucrarea ptr examene nu ar trebui sa se sperie caci ar fi de invatat aproximativ 1250 pagini . Ca minusuri mijloacele de proba sunt doar "trecute in revista" , sunt exagerate notele de subsol care de multe ori contin informatii importante si prea multe trimiteri la carti care sunt aprope imposibil de obtinut de cititorul roman .
adrian | 28.08.2018 20:04
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei22 mar. 2013
Categorie generalaTratate
Tip copertaCarte cartonata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Vol. I (Art. 1-612), Vol. II (Art. 613-1133)
195,00 RON 195,00 RON
Indisponibila
Imagine Set Tratat teoretic si practic de executare silita. Vol. I+II

Set Tratat teoretic si practic de executare silita. Vol. I+II

Vol. I - Teoria generala si procedurile executionale. Vol. II - Explicatii, cereri, modele
195,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Ion Deleanu
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Noul Cod de procedura civila. Comentarii pe articole

Vol. I (Art. 1-612), Vol. II (Art. 613-1133)
195,00 RON 195,00 RON