Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de criminalistica. Editia a 6-a, revazuta

ISBN/ISSN: 978-606-673-673-2
99,00 lei
89,10 lei
Disponibilitate: Disponibil la comanda
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Editia a 6-a a Tratatului de Criminalistica imi da, din nou, prilejul de a relua pledoaria pentru Criminalistica, pentru studiul ei ca disciplina necesara (am evitat sa spun absolut necesara), in formarea juristului, profesionist al procesului judiciar.

De ce reiau aceasta pledoarie in chiar continutul ei initial? Am ajuns si in anul 2015, cu tot ce putem constata din perspectiva sociala, economica, dar mai ales umana si, de ce nu, spirituala. Evidenta ne aseaza in fata unei involutii, resimtita inclusiv in mediul juridic, care ar trebui sa o observe si sa i se opuna. Pentru aceasta, este nevoie, insa, de adevarati profesionisti, demni, onesti, care sa slujeasca pe deplin Justitia. Formarea acestora obliga mai intai la o pregatire complexa, la apropierea ei de realitatea judiciara, cel mai adesea trista.

Cand vedem care este evolutia criminalitatii, formele acesteia, din ce in ce mai grave, mai complexe sau profesioniste, numai revenind cu picioarele pe pamant (daca imi este acceptata expresia), putem intelege ca formarea viitorilor magistrati, anchetatori si chiar avocati, trebuie sa aiba un fundament stiintific, modern, realist si cat mai putin poetic, daca se vrea combaterea cu eficienta a infractionalitatii.

Si pentru ca am evocat semnificatia aflarii adevarului, invit sa meditam la afirmatia lui Oscar Wilde, potrivit caruia: „Adevarul pur si simplu este rareori pur si niciodata simplu”.

Detalii tehnice
Data Aparitiei oct. 2015
Categorie generala Tratate
Numar Pagini 848
Format Carte brosata
Editie a 6-a
Din aceeasi Categorie
Indisponibila
psihologie-judiciara-tratat-Butoi

Psihologie judiciara. Tratat universitar

teorie si practica
50,00 lei 45,00 lei
Indisponibila
Imagine Tratat de teoria generala a dreptului

Tratat de teoria generala a dreptului

editia a 3-a
70,00 lei 63,00 lei