Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Criminalistica. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-673-928-3
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Potrivit art. 5 C. pr. pen., organele judiciare au obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei, precum si cu privire la persoana suspectului sau a inculpatului. De asemenea, asa cum dispune art. 103 alin. (2) C. pr. pen., in luarea deciziei asupra existentei infractiunii si a vinovatiei inculpatului, instanta hotaraste motivat, cu trimitere la toate probele evaluate.

In acest context este foarte usor de remarcat rolul deosebit de important pe care Criminalistica (definita ca o stiinta care insumeaza un ansamblu de cunostinte despre metodele, mijloacele tehnice si procedeele tactice, destinate descoperirii, cercetarii infractiunilor, identificarii persoanelor implicate in savarsirea lor si prevenirii faptelor antisociale) il joaca in procesul bunei infaptuiri a justitiei.

Pornind de la aceasta realitate, prezentul Caiet are ca scop oferirea unui element ajutator absolut necesar dobandirii notiunilor fundamentale privind strangerea si administrarea probelor.

Lucrarea a fost structurata tocmai pentru a facilita atat accesul la informatiile vitale pentru stapanirea materiei, cat si la textele legale incidente.

Nu in ultimul rand, cunostintele dobandite pot fi usor verificate printr-un sistem complex compus din intrebari relevante, spete si grile, de natura sa asigure studentilor o baza solida in momentul in care se vor confrunta cu realitatea procedurilor judiciare.

Detalii tehnice
Data aparitiei17 oct. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini232
Tip copertaCarte brosata