Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Criminalistica. Metodologia criminalistica

ISBN/ISSN: 978-606-39-0219-2
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Criminalistica este o stiinta judiciara, cu caracter autonom si unitar, care cuprinde metodele, mijloacele tehnice si procedeele tactice, destinate descoperirii, investigarii infractiunilor, identificarii persoanelor implicate in savarsirea lor si prevenirii faptelor antisociale.

Criminalistica ofera, in esenta, instrumentele stiintifice destinate conturarii elementelor constitutive ale infractiunii, identificarii faptuitorului si a celorlalti participanti la savarsirea faptei si aplicarii unei pedepse potrivit vinovatiei lor.

Investigarea faptelor penale presupune descoperirea si administrarea probelor necesare dovedirii existentei sau inexistentei elementelor constitutive ale infractiunii, prin utilizarea unor metode sau procedee probatorii perfectionate si eficiente, cu contributia decisiva a stiintei.

In investigarea oricarei infractiuni, organele judiciare trebuie sa respecte, alaturi de prevederile legale, o serie de reguli metodologice, atat cu caracter general, cat si particular, potrivit specificului fiecarei categorii de in¬fractiuni.

Lucrarea de fata prezinta principalele elemente de metodologie criminalistica si se adreseaza studentilor facultatilor de drept si practicienilor, constituind un important suport teoretic pentru domeniul investigatiilor penale.

Detalii tehnice
Data aparitiei29 ian. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata