Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Criminalistica. Tehnica criminalistica

ISBN/ISSN: 978-606-39-0047-1
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Criminalistica este o stiinta judiciara care insumeaza un ansamblu de cunostinte despre metodele, mijloacele tehnice si procedeele tactice, destinate descoperirii, cercetarii infractiunilor, identificarii persoanelor implicate in savarsirea lor si prevenirii faptelor antisociale.

Tehnica criminalistica cuprinde ansamblul metodelor si mijloacelor tehnico-stiintifice destinate descoperirii, fixarii, ridicarii si examinarii urmelor sau mijloacelor materiale de proba.

Descoperirea infractiunilor, identificarea certa a autorilor unor fapte penale, precum si stabilirea adevarului judiciar in procesul penal pot fi realizate de catre organele judiciare prin recurgerea la mijloace, metode sau procedee probatorii perfectionate si eficiente, cu contributia decisiva a stiintei.

Formarea viitorilor magistrati si avocati trebuie sa aiba un fundament stiintific, modern si realist, intrucat adevarul judiciar poate fi aflat doar prin utilizarea metodelor tehnico-stiintifice, a procedeelor tactice si a regulilor metodologiei criminalistice.

Lucrarea de fata prezinta principalele elemente de tehnica criminalistica si se adreseaza studentilor facultatilor de drept si practicienilor, constituind un important suport teoretic pentru domeniul investigatiilor penale.

Detalii tehnice
Data aparitiei19 mai 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini400
Tip copertaCarte brosata