Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Transferul dreptului de proprietate prin vanzare. Studiu de drept comparat

Studiu de drept comparat
ISBN/ISSN: 978-606-673-219-2
Pret de coperta: 55,00 RON
55,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Transferul dreptului de proprietate prin vanzare. Studiu de drept comparat, redactata de domnul Serban Mircioiu, abordeaza o tema interesanta, la cunostinta noastra netratata inca monografic in literatura de specialitate din Romania si care este extrem de actuala, deoarece examineaza nu numai solutiile noului Cod civil roman in materie, ci si reglementarile din alte spatii juridice europene, cu atat mai interesante in contextul discutiilor tot mai accentuate asupra unui posibil Cod civil european.

Tema lucrarii prezinta un grad ridicat de complexitate, deoarece se intrepatrunde cu multe institutii fundamentale ale dreptului privat, prezinta particularitati specifice fiecarui sistem de drept national si a presupus o activitate de cercetare ampla, de drept comparat, mai ales din spatiul juridic german (Austria si Germania), dar fara sa fie ignorat sistemul englez, de common law.

De asemenea, este de remarcat amplitudinea istorica a cercetarii, care se intinde de la vechiul drept biblic si pana la ambitioasele proiecte europene de unificare a dreptului privat, cum este Draft Common Frame of Reference.

In acest fel, autorul propune o ambitioasa viziune istorica si comparatista asupra uneia din cele mai interesante si controversate probleme din aria dreptului civil, si anume transferul dreptului de proprietate prin vanzare, iar lectura lucrarii va fi neindoielnic utila teoreticienilor si practicienilor dreptului, dar si studentilor masteranzi si doctoranzi, interesati sa realizeze un studiu aprofundat in domeniu.

Conf. univ. dr. Flavius A. Baias
Decan
Facultatea de Drept
Universitatea din Bucuresti

Detalii tehnice
Data aparitiei22 ian. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini530
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,70 RON
Indisponibila
Imagine Teste grila. Pentru admiterea in magistratura

Teste grila. Pentru admiterea in magistratura

Drept penal si procedura penala - 800 de grile
35,00 RON