Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila – Organizarea si exercitarea profesiei de avocat

ISBN/ISSN: 978-606-93749-9-3
Editura: Solomon
32,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ideea acestei carti, generata de lipsa instrumentelor pentru exersarea cunostintelor la disciplina “Organizarea si exercitarea profesiei de avocat”, obligatorie atat la examenul de admitere in barou, cat si la examenul de definitivare in avocatura, s-a nascut chiar in timpul pregatirii celor doua autoare pentru examenul de definitivat in avocatura.

Importanta acestei discipline in pregatirea viitorilor avocati este esentiala, avand in vedere ca legea romana permite avocatului stagiar sa exercite o activitate efectiva in profesie, sa apara in fata instantei, sa asigure asistenta juridica, sa redacteze acte juridice, ceea ce presupune o responsabilitate foarte mare, atat fata de client, cat si fata de societate.

Cunoasterea temeinica a dispozitiilor legale si statutare care reglementeaza profesia de avocat reprezinta si o modalitate de protectie a avocatului, mai ales a avocatului stagiar, fata de pericolele cu care se confrunta in lupta permanenta pe care o duce pentru apararea drepturilor si intereselor membrilor societatii.

Spre deosebire de alte tari, universitatile din Romania nu fac pregatiri speciale pentru absolventii lor care vor sa dea examen pentru primirea in profesia de avocat, astfel incat demersul nostru tinde sa suplineasca aceste lipsuri.

Lucrarea contine 750 de grile, cu un grad de dificultate mediu, si include explicatii pentru fiecare raspuns in parte. Experientei dobandite de autoare “in focul examenelor” i se adauga expertiza si cunostintele coordonatorului, decan al Baroului Constanta si membru al Consiliului UNBR, care cunoaste si aplica legea de organizare a profesiei in cele mai subtile detalii.

Speram ca, prin continutul cartii noastre, asimilarea acestei discipline sa devina atractiva si efectiva, iar antrenamentul cu rezolvarea grilelor sa va ajute la obtinerea rezultatului pe care si-l doreste orice candidat la examenele de admitere si definitivare in profesie: ADMIS!

Detalii tehnice
Data aparitiei12 aug. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Teste-grila, Minispete, Drept civil

Teste-grila, Minispete, Drept civil

pentru examenele de admitere in profesiile juridice
69,00 RON
Indisponibila
Teste grila pentru concursuri si examene Editia a 7-a - Raducan

Teste grila pentru concursuri si examene ed.7

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
85,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Grigore