Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tehnologia informatiei: protejarea si respectarea dreptului proprietatii intelectuale

ISBN/ISSN: 978-973-127-350-1
29,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Informatii utile si aplicabile tuturor celor care lucreaza in maniera asistata de calculator:
- marca si design
- brevet de inventie
- nume de domeniu
- soft si baze de date
- piraterie

Pe piaÅ£a editorială românească, aceasta reprezintă prima lucrare practică ÅŸi de ansamblu care să abordeze problematica extrem de actuală ÅŸi de larg interes privind protejarea ÅŸi respectarea drepturilor proprietăţii intelectuale asupra creaÅ£iilor din domeniul TI.
Lucrarea este de interes pentru categorii largi de cititori, în special manageri ÅŸi specialiÅŸti din domeniul TI, dar ÅŸi specialiÅŸti în domeniul proprietăţii intelectuale: profesori de drept, avocaÅ£i, judecători, procurori, consilieri în proprietate industrială, examinatori, consilieri juridici de firmă care de o manieră sau de alta sunt interesaÅ£i de problemă.
Având în vedere faptul că în realitate întreaga lume modernă utilizează calculatorul ÅŸi, implicit, tehnologia informaÅ£iei ca instrumente concrete ÅŸi directe de lucru, apreciem că, de fapt, toÅ£i cei care lucrează în manieră asistată de calculator au nevoie de informaÅ£iile utile ÅŸi direct aplicabile în activitatea lor practică care sunt prezentate în această carte.
Lucrarea este prezentă într-o modalitate relativ simplă ÅŸi accesibilă unui public cât mai larg, dar ÅŸi suficient de detaliată astfel încât problematica propusă să fie acoperită cât mai complet.
Astfel, protecÅ£ia creaÅ£iilor din domeniul tehnologiei informaÅ£iei este tratată atât prin elemente specifice dreptului de autor: protecÅ£ia programelor de calculator ÅŸi a bazelor de date, cât ÅŸi cele specifice proprietăţii industriale: protecÅ£ia prin brevet a invenÅ£iilor implementate cu ajutorul calculatorului, prin certificat de design a interfeÅ£elor grafice de calculator, prin certificat de marcă a siglelor pentru produsele ÅŸi serviciile firmelor de soft, precum ÅŸi a numelor de domeniu Internet.
O atenţie importantă se acordă pirateriei produselor informatice şi contrafacerii obiectelor drepturilor de proprietate industrială asociate lor.
În lucrare sunt date o serie de exemple practice, în special în domeniul dificil al redactării documentaÅ£iei de brevetare a invenÅ£iilor, care îl pot ajuta pe cititor să le aplice, prin analogie, la cazul său concret.

Dr. ing. Alexandru Cristian Åžtrenc,
Director general adjunct, OSIM

Cap I   Proprietate intelectuala (PI) si tehnologia informatiei (TI)
Cap II  izvoare de dreptul proprietatii intelectuale specific domeniului IT
Cap III  Protectia programelor de calculator si a inventiilor implementate cu ajutorul calculatorului : intre drept de autor si brevet de inventive
Cap IV  Protectia bazelor de date
Cap V  Protectia semnelor distinctive in domeniul IT
Cap VI  Protectia interfetelor grafice (GUI) ca design  inregistrat
Cap VII  Apararea drepturilor de proprietate intelectuala in domeniul tehnologiei informatiei

Detalii tehnice
Data aparitiei16 iun. 2010
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Proprietate intelectuala 2012

Proprietate intelectuala 2012

Dreptul de autor. Marcile. Brevetul de inventie. Desenul industrial
20,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Alexandru Cristian Strenc