Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Studii de drept judiciar privat

ISBN/ISSN: 978-606-39-0016-7
Pret de coperta: 45,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Studiile din volumul de fata sunt consacrate procedurii civile, domeniu de o semnificatie juridica particulara pentru destinul justitiei si al democratiei. De aceea nu trebuie sa surprinda remarca facuta de catre doi mari doctrinari francezi, conform careia procedura este intr-o anumita masura „l’enfant terrible de la famille juridique”. Observatiile evocate sunt destinate sa evidentieze rolul tot mai important pe care-l ocupa „procedura” in lumea contemporana si nu doar in domeniul strict al valorificarii drepturilor subiective in fata autoritatilor judiciare.

Studii de drept judiciar privat cuprinde studii de actualitate, intrucat majoritatea acestora sunt consacrate unor institutii procesuale – rolul activ al judecatorului, competenta internationala, reprezentarea partilor in procesul civil, medierea, contestatia la executare etc. –, astfel cum acestea si-au gasit reglementarea in cuprinsul noului Cod de procedura civila. El cuprinde insa si unele abordari mai generale, cum sunt cele privitoare la sistemul judiciar – raspunderea patrimoniala a magistratilor –, la pensionarea cadrelor didactice universitare si la situatia actuala a invatamantului juridic romanesc.

Suntem incredintati ca studiile din acest volum pot contribui la promovarea unei legislatii de natura a conduce la ameliorarea sistemului judiciar, la optimizarea si rationalizarea studiilor juridice universitare, dar si la formarea unei jurisprudente unitare.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 feb. 2017
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini356
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Institutii judiciare contemporane - Ioan Les, Daniel Ghita

Institutii judiciare contemporane

editia a 2-a
119,00 RON 119,00 RON
Indisponibila
Drept penal. Partea speciala. Spete si grile pentru concursuri si examene_II -Bogdan, Serban, Zlati

Drept penal. PS. Spete si grile pentru concursuri si examene. Ed. 2

Infractiuni contra patrimoniului. Infractiuni privind autoritatea si frontiera de stat. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infracţiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala
39,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Ioan Les
Indisponibila
Tratat de drept procesual civil. Vol. I. Editia a 2-a - Les

Tratat de drept procesual civil. Vol. I. Editia a 2-a

Principii si institutii generale; Judecata in fata primei instante
179,00 RON
Indisponibila
Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a - Les, Jugastru

Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a

Caile de atac. Dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
199,00 RON