Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Studii de drept judiciar privat

Autor: Ioan Les
ISBN/ISSN: 978-606-39-0016-7
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Studiile din volumul de fata sunt consacrate procedurii civile, domeniu de o semnificatie juridica particulara pentru destinul justitiei si al democratiei. De aceea nu trebuie sa surprinda remarca facuta de catre doi mari doctrinari francezi, conform careia procedura este intr-o anumita masura „l’enfant terrible de la famille juridique”. Observatiile evocate sunt destinate sa evidentieze rolul tot mai important pe care-l ocupa „procedura” in lumea contemporana si nu doar in domeniul strict al valorificarii drepturilor subiective in fata autoritatilor judiciare.

Studii de drept judiciar privat cuprinde studii de actualitate, intrucat majoritatea acestora sunt consacrate unor institutii procesuale – rolul activ al judecatorului, competenta internationala, reprezentarea partilor in procesul civil, medierea, contestatia la executare etc. –, astfel cum acestea si-au gasit reglementarea in cuprinsul noului Cod de procedura civila. El cuprinde insa si unele abordari mai generale, cum sunt cele privitoare la sistemul judiciar – raspunderea patrimoniala a magistratilor –, la pensionarea cadrelor didactice universitare si la situatia actuala a invatamantului juridic romanesc.

Suntem incredintati ca studiile din acest volum pot contribui la promovarea unei legislatii de natura a conduce la ameliorarea sistemului judiciar, la optimizarea si rationalizarea studiilor juridice universitare, dar si la formarea unei jurisprudente unitare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 feb. 2017
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 356
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept penal. Partea speciala. Spete si grile pentru concursuri si examene

Infractiuni contra patrimoniului. Infractiuni privind autoritatea si frontiera de stat. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infracţiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala
39,00 lei 35,10 lei
De acelasi Autor
NOU
Institutii judiciare contemporane - Ioan Les, Daniel Ghita

Institutii judiciare contemporane

editia a 2-a
119,00 lei 107,10 lei

Elemente de drept notarial

editia a 3-a
44,90 lei 40,41 lei

Tratat de drept procesual civil. Vol. II

Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
179,00 lei 161,10 lei