Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionar de procedura civila. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0598-8
149,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dictionarul de procedura civila, editia a treia, pe care il oferim acum mediilor juridice, aduce o multitudine de noutati, comparativ cu primele sale doua editii, astfel incat el reprezinta, practic, o noua carte, o noua elaborare teoretica fundamentala in domeniu. El sintetizeaza esentialul din textele de lege in vigoare, din lucrarile teoretice mai valoroase ale doctrinei noastre juridice, precum si din solutiile contributive ale jurisprudentei.
 
In cuprinsul lucrarii de fata au fost tratati, pe langa termenii specifici in exclusivitate dreptului procesual civil, si cei mai utilizati termeni dintre aceia imprumutati din materiile in care normele acestuia primesc, direct sau indirect, vocatie de aplicare.
 
Am conceput si elaborat acest dictionar pentru a fi util, in egala masura, juristilor (teoreticieni si practicieni), ca si celorlalte categorii de cititori: celor dintai el urmeaza sa le serveasca drept instrument de lucru, iar acelora din urma ca instrument de cunoastere. Am incercat sa-i asiguram aceasta dubla functionalitate, redactand articolele pe care le cuprinde, in majoritatea cazurilor, ca micromonografii, imprejurare gratie careia el dobandeste, oarecum, caracter de compendiu.
 
 Prof. univ. dr. Mircea N. Costin

Detalii tehnice
Data aparitiei13 apr. 2020
Categorie generalaDictionare
Numar pagini793
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata