Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Rolul grupului european de interes economic in activitatea de comert international

ISBN/ISSN: 978-606-39-0249-9
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Realizata din punctul de vedere al dreptului comertului international, lucrarea a avut drept considerente pentru fundamentarea sa, pe de o parte, noul statut pe care il au participantii nationali la activitatea de comert incepand cu 1 ianuarie 2007, din perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, si, pe de alta parte, necesitatea aprofundarii, din perspectiva teoretica si practica, a alternativelor de care dispun entitatile juridice, reglementate de legea romana, pentru a participa la activitatea de comert in cadrul spatiului european si international.

Intreprinderea unei analize aprofundate a grupului european de interes economic a fost motivata si de faptul ca in Romania lucrarile care abordeaza aceasta problematica sunt prezentate secvential si sintetic.

In lumina considerentelor invederate, grupul european de interes economic, persoana juridica romana, este tratat din perspectiva clasica a constituirii, functionarii, modificarii si incetarii sale, precum si a legii aplicabile. Prin prezentarea in cadrul lucrarii si a principalelor forme de extindere teritoriala a activitatii economice au fost evidentiate avantajele si dezavantajele grupului european de interes economic in raport cu cooperarea pe baze contractuale sau cu cea realizata prin integrarea in anumite structuri juridice.

Lucrarea se adreseaza deopotriva studentilor, care vor gasi aici elementele de baza ale structurilor societare reglementate de dreptul european, profesionistilor, al caror domeniu de activitate include dreptul comercial, si participantilor nationali la activitatea economica.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 iun. 2018
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini296
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Carmen Nicoleta Barbieru
Indisponibila
Imagine Tehnica redactarii unui contract

Tehnica redactarii unui contract

Elementele contractului. Redactarea clauzelor contractuale
32,00 RON