Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept international privat

ISBN/ISSN: 978-606-39-0622-0
Pret de coperta: 59,00 RON
59,01 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Traditia raspandita printre pictorii florentini consemna ca Leonardo da Vinci isi organiza impresionantul bagaj de cunostinte cu ajutorul imaginilor pe care le asocia cu usurinta si inspiratie, construind in minte un grandios palat al amintirilor (cu o multitudine de incaperi). Asa au izvorat si frescele Voronetului si Moldovitei sau picturile religioase ale lui Giotto, Memling, Rubliov, Caravaggio, Rubens... Memoria iconica sustine si mai pregnant teoria, cunoscuta ca fiind abstracta si complexa.
Pornind de la acest adevar, prezenta lucrare organizeaza si sistematizeaza figurativ cunostintele esentiale de Drept international privat.
Dand forma abstractului, aceasta carte isi dovedeste utilitatea in orice biblioteca, avand calitatea de a accesibiliza aceasta ramura a stiintelor juridice atat pentru cei care fac cunostinta pentru prima data cu materia, cat si pentru cei care nu au o pregatire juridica formala.
 
Prezenta lucrare este structurata in 17 fise. Acestea, asemenea unui ghid de calatorie, il calauzesc pe cititor printre elementele esentiale ale Dreptului international privat, pornind de la izvoarele formale ale Dreptului international privat, continuand cu normele conflictuale privind persoana fizica, persoana juridica, bunurile, mostenirea, actul juridic si faptele juridice, trecand, de asemenea, si prin toate fazele solutionarii unui litigiu cu element strain, incepand cu determinarea tarii in care se va judeca speta si terminand cu efectele internationale ale hotararii judecatoresti obtinute.
 
Fiecare fisa cuprinsa in lucrare este alcatuita din patru parti:
- o sinteza ce contine o structurare a materiei intr-un format usor de retinut, care transforma lucrarea intr-un excelent instrument pentru incepatorii ce doresc sa-si formeze o imagine de ansamblu mai inainte de a trece la analiza de detaliu sau pentru cei care isi organizeaza cunostintele prin recapitulare;
- scheme care sistematizeaza figurativ cunostintele esentiale de Drept international privat;
- verificarea cunostintelor cu ajutorul unor intrebari deschise;
- verificarea cunostintelor cu ajutorul unor intrebari inchise, de tip grila, precum si explicatii ale variantelor de raspuns, atat ale celor corecte, cat si ale celor incorecte.
 
Lucrarea Fise de drept international privat se adreseaza:
- studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii seminarelor si a promovarii examenului la disciplina Drept international privat;
- studentilor la master, cunoscut fiind faptul ca, pentru a putea asimila cunostintele avansate ale unei discipline, avem nevoie de un fundament teoretic solid, care sa poata fi usor accesat;
- notarilor stagiari;
- si, nu in ultimul rand, practicienilor, pentru recapitularea si structurarea informatiilor.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mar. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini324
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Fise de drept civil. Editia a 5-a_Boroi, Anghelescu, Nicolae

Fise de drept civil. Editia a 5-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
250,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Carmen Nicoleta Barbieru