Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Proprietate intelectuala si industriala. Jurisprudenta relevanta a Curtii de Apel Craiova 2015 - 2020

ISBN/ISSN: 978-606-39-0671-8
Pret de coperta: 24,00 RON
24,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Proprietate intelectuala si industriala si-a propus sa prezinte hotarari judecatoresti pronuntate de Curtea de Apel Craiova intr-o materie mai putin „batatorita”, dar cu atat mai interesanta – proprietatea intelectuala.

Spetele selectate au fost structurate in doua capitole vizand dreptul proprietatii intelectuale si, respectiv, dreptul proprietatii industriale. Primul capitol grupeaza practica in materia drepturilor de autor si a drepturilor conexe de autor, tratand aspecte de drept legate de titularul dreptului de autor al unui program pe calculator, definirea operei comune, incalcarea drepturilor conexe de autor prin retransmiterea programelor TV. Cel de-al doilea capitol se refera la protectia drepturilor ce decurg din realizarea unei inventii si la protectia marcilor. Sunt inglobate aici solutiile instantei in ce priveste decaderea din drepturi a titularului brevetului de inventie, recunoasterea drepturilor patrimoniale cuvenite inventatorilor, drepturile tertilor asupra inventiei folosite in perioada de decadere din drepturile conferite de brevet, opozabilitatea contractelor de cesiune, calitatea de titular al unei marci.

Dupa ce o lunga perioada de timp majoritatea litigiilor aflate pe rolul acestei instante au vizat drepturile inventatorilor, in ultimii ani se remarca o diversificare a litigiilor de proprietate intelectuala, fiind puse probleme de drept in privinta drepturilor de autor ale organismelor de televiziune sau ale specialistilor IT. Tocmai aceasta extindere a ariei problematicii in domeniu ne-a indreptatit sa oferim practicienilor dreptului, dar si oricarei persoane interesate de materia proprietatii intelectuale, un punct de vedere pentru identificarea unor solutii, avand convingerea ca reliefarea practicii judiciare constituie mereu un pas important spre armonizarea solutiilor instantelor judecatoresti.

Avem speranta ca alegerea elementelor de jurisprudenta va constitui un instrument util in cunoasterea fascinantului domeniu al proprietatii intelectuale si industriale, aflat in plina ramificare si care in viitor va pune in discutie din ce in ce mai multe aspecte de drept.

Detalii tehnice
Data aparitiei29 oct. 2020
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini146
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-35%
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 29,25 RON