Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Probleme de mosteniri in vechiul si in noul Cod civil

ISBN/ISSN: 978-973-127-885-8
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Materia mostenirilor este tratata de autori in mod unilateral. Succesiunile sunt privite ca o materie pur tehnica, in care sunt expuse cu un ochi rece niste solutii matematic convenabile unor justitiabili, care oricum au ascuns sau si-au impartit (insusit) deja buna parte din bunuri.

Reglementarea mostenirii in Codul civil din 2009 a urmarit absorbirea legislatiei speciale in Cod, valorificarea experientei Codului civil Carol al II-lea, a Decretului-lege nr. 319/1944, a Proiectului de Cod civil din 1971, a Codului civil din Québec si a reformei succesorale franceze din 2001-2006, la care s-au adaugat interpretarile jurisprudentiale si propunerile de lege ferenda avansate in literatura juridica. Un rol important l-au avut observatiile si sugestiile venite de la organizatiile profesionale si de la diverse organisme si institutii consultate, dintre care cea mai mare pondere au avut-o cele facute de reprezentantii notariatului: corp profesional specializat incepand din 1950 in materia succesiunilor, a avansat amendamente a caror negociere a avut pondere asupra formei finale a acestei carti.

Ne propunem sa expunem problemele dintr-o perspectiva utila concret practicianului si informativa studentului sau teoreticianului. Expunerea regulilor din noul Cod civil va fi permanent precedata de sinteza evolutiei din dreptul nostru anterior lui 1 octombrie 2011.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 oct. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini246
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale 25.01.2013
Indisponibila
Imagine Actiunea pauliana
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil 21 Ianuarie 2013

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON