Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet - Drept penal - Curs universitar + Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-973-127-133-0
59,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Drept penal - Partea speciala - Curs universitar abordeaza infractiunile din Codul penal roman care prezinta importanta in practica judiciara. Tematica cursului este corelata cu cea a examenelor de admitere in magistratura sau avocatura la disciplina Drept penal-partea speciala.

Cursul incearca sa puna in discutie pe langa aspectele clasice ale Dreptului penal-partea speciala si chestiuni de actualitate (raspunderea penala a persoanei juridice, culpa medicala din perspectiva dreptului penal, avortul terapeutic, delimitarea dintre inselaciune in conventii si neexecutarea unui contract, teoria materiala si intelectuala a falsului etc.). Nu au fost omise nici probleme de Drept penal-partea speciala cu impact in media (legatura dintre infractiunile de coruptie si premierea unui jucator de fotbal, avortul in cazul unui minor, conflictul de interese etc.).

De asemenea, sunt analizate si modificarile Codului penal aduse de O.U.G. nr. 198/2008, respectiv forma actuala a infractiunii de ultraj si noua infractiune de sfidare a organelor judiciare, precum si deciziile date in recurs in interesul legii cu efecte asupra textelor de incriminare din partea speciala.
Dincolo de analiza formala a textelor de incriminare autorul incearca sa justifice care sunt "conceptele" care se reflecta in textele de incriminare. Doreste sa explice fundamentul care sta sau ar trebui sa stea la baza deciziei de a incrimina o anumita fapta. Autorul se lasa sedus de "conceptele" cu care se opereaza in dreptul penal german si de solutiile din dreptul european.

Pachetul contine:


Titlu: Drept penal - Partea speciala - Curs universitar
Autor: Sergiu Bogdan
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: Februarie 2009
Pret: 50,00 RON
ISBN: 978-973-127-133-0
Pagini: 470
 

Titlu: Drept penal. Partea speciala
Autor: Sergiu Bogdan, Tohatan Florin Doru, Doris Alina Serban
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: Septembrie 2010
Pret: 19,00 RON
ISBN: 978-973-127-402-7
Pagini: 216

Detalii tehnice
Data aparitiei08 feb. 2009
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si