Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Metamorfoza si actualitate in dreptul romanesc

Cercetari juridice postdoctorale
ISBN/ISSN: 978-973-127-786-8
35,00 lei
31,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Volumul Metamorfoza si actualitate in dreptul romanesc reuneste lucrarile Sesiunii stiintifice a post-doctoranzilor din domeniul stiintelor juridice, desfasurata in cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Drept, in data de 5 mai 2011. Sesiunea organizata a constituit un bun prilej prin care cercetatori post-doctorat de la nivelul a doua dintre cele mai bune facultati de drept din Romania, Facultatea de Drept - Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si Facultatea de Drept si Stiinte Administrative - Universitatea din Craiova, au avut ocazia sa prezinte lucrari stiintifice cu caracter original din domeniul dreptului public si privat si sa dezbata cele mai noi, importante si disputate probleme de la nivelul sistemului de drept roman.

Cercetarea postdoctorala institutionala in Romania este la inceput, cadrul juridic actual, constituit din noua reglementare a Legii educatiei nationale nr. 1/2011, fiind probabil insuficient pentru a sustine o dezvoltare efectiva a acesteia. De aceea, aportul universitatilor in acest sens trebuie sa fie considerabil in ceea ce priveste dezvoltarea rutelor flexibile de invatare pe tot parcursul vietii si cresterea accesului si calitatii formarii continue a cercetatorilor post-doctorat prin furnizarea unor programe postdoctorale de calitate.

Prin efortul conjugat al celor doua facultati partenere acest deziderat a inceput sa prinda contur, alaturi de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, creandu-se un parteneriat in cercetare postdoctorala centrat pe directiile Strategiei Nationale de Cercetare-Dezvoltare-Inovare 2007-2013: tehnologiile societatii informationale, energie, materiale, produse si procese inovative, mediu, cercetari socio-economice si umaniste. Acest parteneriat institutional in cercetare postdoctorala este fundamentat prin sprijinul financiar provenit din Fondul Social European, proiectul strategic "Parteneriatul universitar in cercetare - un pas inainte spre o scoala postdoctorala a viitorului", Contract nr. POSDRU/89/1.5/S/61968, proiect derulat in perioada 2010-2013, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU), Axa Prioritara 1: "Educatie si formare profesionala initiala de calitate in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", Domeniul Major de Interventie 1.5 - Programe doctorale si postdoctorale in sprijinul cercetarii.

Proiectul isi propune o serie de obiective specifice care odata atinse vor contribui la dezvoltarea cercetarii de tip postdoctoral in Romania, precum: cooptarea absolventilor doctorali la activitati de cercetare interdisciplinara desfasurate in cadrul retelelor inter-universitare si formarea lor ca cercetatori prin implementarea unei scoli postdoctorale la nivelul fiecarui partener; conexarea activitatii scolilor postdoctorale prin crearea unei baze de date unitare la nivelul parteneriatului si stabilirea unor politici comune de cercetare; cresterea atractivitatii si motivatiei pentru cariera in cercetare prin sprijinirea financiara, logistica si stiintifica a unui numar de 80 de absolventi doctorali si cresterea implicarii acestora in activitatea de cercetare postdoctorala prin imbunatatirea mobilitatii academice; dezvoltarea unei cariere in cercetare a absolventilor doctorali prin intermediul unor programe de cercetare postdoctorala de calitate.

Volumul Metamorfoza si actualitate in dreptul romanesc, realizat prin efortul conjugat al cercetatorilor post-doctorat din domeniul stiintelor juridice din cadrul facultatilor de drept din Sibiu si Craiova, constituie o dovada clara atat a potentialului de dezvoltare a cercetarii postdoctorale din Romania, cat si a pregatirii avansate a cadrelor didactice din facultatile de drept romanesti.


Profesor univ. dr. Ioan LES
Profesor univ. dr. Dan Claudiu DANISOR

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 mai. 2012
Categorie generala Variae
Numar Pagini 316
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Recursul in procesul civil
Indisponibila
Imagine Sanctiunile procedurale in materie civila

Sanctiunile procedurale in materie civila

editia a 3-a revazuta
33,72 lei 30,34 lei
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
NOU
Scoala Dreptului Organic

Scoala Dreptului Organic

Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi
50,00 lei 45,00 lei
NOU
Imagine Colloque Franco-Roumain: 20 ans et le temps du droit / Colocviul Franco-Roman: 20 de ani si timpul Dreptului

Colloque Franco-Roumain: 20 ans et le temps du droit / Colocviul Franco-Roman: 20 de ani si timpul Dreptului

Palais de la Faculté de Droit de l’Université de Bucarest, 6-7 novembre 2015 Actes du colloque sous la direction de Corneliu-Liviu POPESCU / Palatul Facultății de Drept a Universității din București, 6-7 noiembrie 2015

Volumul colocviului, coordonat de Corneliu-Liviu POPESCU
50,00 lei 45,00 lei
Indisponibila
Actele Unirii

Actele Unirii

50,00 lei 45,00 lei