Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Marea criminalitate in contextul globalizarii

ISBN/ISSN: 978-606-673-000-6
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Fenomenul mondializarii economice, culturale si socio-politice si de planetarizare ecologica comporta si o globalizare a crimei.

Extinderea criminalitatii internationale presupune nu numai elaborarea de strategii comune de prevenire si combatere eficienta a sa, dar si o interactiune intre, pe de o parte, cercetarea stiintifica in domeniu, si pe de alta, institutiile responsabile in materie.

Campul de investigare care se ofera astazi si astfel cercetarii criminologice a devenit imens. In fata provocarilor globalizarii, criminologia si justitia penala trebuie sa se adapteze pentru a contribui la construirea unei lumi in care valorile esentiale ale culturilor diverse sa fie garantate.

Aceste chestiuni fac obiectul comunicarilor sustinute in cadrul Conferintei cu participare internationala Marea criminalitate in contextul globalizarii si reunite in cadrul acestei lucrari. Informatiile valoroase cuprinse in paginile lucrarii constituie un pretios punct de plecare in activitatea specifica a specialistilor angrenati in acest demers, generand mari provocari teoretice si evidente implicatii practice.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 ian. 2013
Categorie generalaVariae
Numar pagini350
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Rodica Stanoiu