Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legislatia profesiei de avocat. Editia 2020

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu
Autor: Madalina Dinu
ISBN/ISSN: 978-606-27-1603-5
Editura: Hamangiu
35,00 lei
29,75 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Legislatia profesiei de avocat este o culegere de acte normative care se adreseaza in primul rand acelora care doresc sa acceada la profesia de avocat. In acest scop, in fiecare an pregatim o noua editie prin care oferim candidatilor actele de baza necesare pentru pregatirea in vederea sustinerii examenelor, actualizate la data stabilita in hotararea de organizare a acestora.

Asadar, Legislatia profesiei de avocat isi are justificarea in dorinta noastra de a fi si pe aceasta cale aproape de cititorul-candidat, care, in astfel de momente, are nevoie mai mult ca oricand de repere si de stabilitate. Cum in domeniul nostru legea creeaza limitele oricarei examinari sau, mai curand, legea este chiar limita examinarii, suntem convinsi ca o limita exacta si la zi poate fi o sursa justificata de confort si de incredere si, totodata, temelia pe care se asaza intregul esafodaj al cunostintelor acumulate.

Volumul poate fi insa de folos si pentru cei care doresc sa dobandeasca statutul de avocat definitiv, dar si avocatilor definitivi, fiind incluse si alte acte de interes, precum cele privind emiterea, administrarea si utilizarea cardului de identitate CCBE pentru legitimare de catre avocatii definitivi din Romania, sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor sau onorariile cuvenite pentru furnizarea serviciilor de asistenta judiciara in materie penala, pentru prestarea, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara si/sau reprezentare ori de asistenta extrajudiciara, precum si pentru asigurarea serviciilor de asistenta judiciara privind accesul international la justitie in materie civila si cooperarea judiciara internationala in materie penala.

Ca elemente de noutate, editia 2020 cuprinde completarea adusa Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat prin Legea nr. 100/2020, Decizia Comisiei permanente a U.N.B.R. nr. 135/2020 privind organizarea examenului de primire in profesie – sesiunea septembrie 2020, Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 57/2020 privind Regulamentul de examen si organizarea examenului de primire in profesie, sesiunea septembrie 2020, precum si Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauza Morice impotriva Frantei, inclusa in tematica pentru examenul de primire in profesia de avocat (avocati definitivi).

Legislatia profesiei de avocat este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset.

Detalii tehnice
Data Aparitiei iul. 2020
Categorie generala Legislatie
Numar Pagini 512
Format 145x205 mm
Editie a 21-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-15%
In curand
Informatiile clasificate_Jebelean

Informatiile clasificate

Practica judiciara comentata
49,00 lei 41,65 lei
De acelasi Autor
NOU
Culegere de teste-grila  pentru admiterea in magistratura si in avocatura 2020

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura

cu explicatii ale variantelor de raspuns
170,00 lei 153,00 lei

Legislatia profesiei de avocat. Editia 2019

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu
33,00 lei 29,70 lei
Din aceeasi Categorie
-15%
In curand
Legislatie notariala. Editia 2020
Indisponibila
legislatia profesiei de avocat

Legislatia profesiei de avocat. Editia a 19-a

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon
30,00 lei 27,00 lei