Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei

Comentarii pe articole
ISBN/ISSN: 978-606-673-938-2
59,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Nascuta din pasiunea autorilor pentru drept in general, pentru dreptul civil in special, drumul profesional al autorilor, parcurs pana in prezent, oferind din punct de vedere practic un contact mai aprofundat cu dreptul civil, lucrarea se impune prin stilul concis, clar, printr-o buna structurare a comentariilor teoretice si a solutiilor practice. Autorii, absolventi ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, au reusit sa-si valorifice talentul pe taramul cercetarii stiintifice si in materia adoptiei.

Se stie ca institutia adoptiei interne si internationale a suferit modificari de-a lungul vremii, astazi fiind reglementata in forma prevazuta de Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, republicata in luna septembrie a anului 2016.

Lucrarea cuprinde un amplu comentariu al fiecarui articol al legii adoptiei insotit de trimiterea la legislatia conexa articolului comentat, acolo unde aceasta exista. Totodata, se remarca prezentarea unor elemente de drept comparat, trimiteri la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Lucrarea abunda de trimiteri bibliografice la doctrina romana si straina, ceea ce demonstreaza o vasta documentare pentru elaborarea lucrarii.

Partea teoretica a lucrarii este completata cu jurisprudenta instantelor judecatoresti nationale, a instantei constitutionale si a celei europene.

Nu se poate sa nu remarc onestitatea si buna-credinta a autorilor, care, referindu-se la opinii care nu le apartin, fac de fiecare data trimiterea necesara, ceea ce denota seriozitate, onestitate profesionala, probitate morala.

Rezultatul intregii activitati de documentare, materializat in lucrarea de fata, are o deosebita valoare teoretica si practica, munca autorilor fiind intr-adevar remarcabila. Exprimarea clara, formularea concisa, acuratetea vocabularului utilizat sunt elemente care dau valoare lucrarii si o recomanda tuturor celor interesati in aprofundarea institutiei adoptiei.

                                                                                                            Judecator dr. Gabriela Cristina FRENTIU

Detalii tehnice
Data aparitiei29 nov. 2016
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini380
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-40%
Legea nr. 165-2013. Comentariu pe articole_Gavris

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 RON 36,00 RON
Indisponibila
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila

deciziile Curtii Constitutionale/ hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept / recursurile in interesul legii
27,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Dumitru Moloman
Indisponibila
Noul cod civil. Cartea a II-a, despre familie. Art. 258-534 - Moloman, Ureche
Indisponibila
Imagine Dictionar de dreptul familiei

Dictionar de dreptul familiei

Cu termenii si expresiile juridice traduse in franceza, italiana si spaniola
35,00 RON