Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 4 Procedura penala. Partea generala

cu explicatii ale variantelor de raspuns
ISBN/ISSN: 978-606-27-1117-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 45,00 RON
29,25 RON
Disponibilitate: IN STOC

Testele-grila reprezinta o constanta la aproape toate examenele si concursurile juridice – de la examene de an, de licenta si pana la concursurile de admitere, de definitivat sau de promovare in profesiile juridice. Pe cale de consecinta, in ultimii ani s-au publicat numeroase carti si culegeri de teste cu diferite grade de dificultate, ceea ce face dificila alegerea unei carti adecvate tipului de examen sau concurs pentru care te pregatesti.
Special pentru candidatii si studentii care vor sa se pregateasca pentru examenele si concursurile de admitere sau de promovare in profesiile juridice, Editura Hamangiu a creat aceasta Culegere de subiecte date la concursuri si examene, in care sunt incluse testele reale de la concursurile din anii anteriori, insotite de explicatii ale tuturor variantelor de raspuns. Culegerea este publicata in carti distincte, aferente celor patru discipline clasice de concurs – Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal.

Pentru disciplina Drept procesual penal au fost extrase toate grilele formulate in acord cu noul Cod de procedura penala, incepand cu anul 2014, aproximativ 600 de teste-grila fiind publicate in doua volume, impartite in raport de institutiile cuprinse in Partea generala, respectiv Partea speciala a Codului de procedura penala.

Volumul Procedura penala. Partea generala cuprinde subiectele date la concursurile de:
•    admitere INM 2014-2017;
•    admitere in magistratura 2014-2018;
•    promovare instante si parchete 2014-2017.

Pentru o facila parcurgere si intelegere, grilele selectate au fost grupate pe institutii, enuntul fiecarei intrebari fiind urmat de explicatiile autorilor, raspunsul corect si indicarea sursei.

Variantele de raspuns – corecte sau gresite – au fost explicate prin raportare la dispozitiile legale in vigoare, la deciziile Curtii Constitutionale si la solutiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursurile in interesul legii sau pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, iar, acolo unde s-a impus, au fost facute trimiteri la opiniile relevante din doctrina. In cazul raspunsurilor care nu mai sunt de actualitate ca urmare a modificarilor legislative intervenite ulterior datei concursului, au fost indicate si variantele de raspuns corecte in prezent. Pentru grilele contestate, atunci cand a fost cazul, au fost redate motivarile comisiilor de solutionare a contestatiilor la baremul de notare si evaluare.

Prin modalitatea de structurare si de prezentare, Culegere de subiecte date la concursuri si examene ofera o imagine de ansamblu a problemelor de drept ce au constituit intrebari de concurs/examen in ultimii ani, evidentiaza specificul acestei modalitati de testare a cunostintelor juridice, explicatiile rationamentului parcurs pentru rezolvarea grilei ajutand la insusirea unei metode de abordare cat mai aplicate si eficiente a subiectelor tip teste-grila si minispete.

CAPITOLUL I. PRINCIPIILE SI LIMITELE APLICARII LEGII PROCESUALE PENALE 

CAPITOLUL AL II‑LEA. ACTIUNEA PENALA SI ACTIUNEA CIVILA IN PROCESUL PENAL 

CAPITOLUL AL III‑LEA. PARTICIPANTII IN PROCESUL PENAL 
Sectiunea 1. Partile, subiectii procesuali principali si drepturile acestora 
Sectiunea a 2‑a. Competenta organelor judiciare
Sectiunea a 3‑a. Avocatul. Asistenta juridica si reprezentarea 

CAPITOLUL AL IV‑LEA. PROBELE, MIJLOACELE DE PROBA SI PROCEDEELE PROBATORII 

CAPITOLUL AL V‑LEA. MASURILE PREVENTIVE SI ALTE MASURI PROCESUALE 
Sectiunea 1. Masurile preventive 
Sectiunea a 2‑a. Aplicarea provizorie a masurilor de siguranta cu caracter medical 
Sectiunea a 3‑a. Masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii 

CAPITOLUL AL VI‑LEA. ACTE PROCESUALE SI ACTE PROCEDURALE COMUNE 
Sectiunea 1. Citarea, comunicarea actelor procedurale si mandatul de aducere. Notiunile de act procesual si act procedural 
Sectiunea a 2‑a. Termenele 
Sectiunea a 3‑a. Cheltuielile judiciare 
Sectiunea a 4‑a. Sanctiunile procesuale 
Sectiunea a 5‑a. Amenda judiciara 

Detalii tehnice
Data aparitiei22 iun. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini320
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si