Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutii politice

ISBN/ISSN: 978-606-18-0007-0
Editura: C.H. Beck
57,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

„Cartea domnului Stefan DEACONU este o reusita stiintifica si editoriala. Redactata intr-un stil logic, clar, prin utilizarea unui limbaj juridic frumos si corect, cartea constituie o sursa de documentare de mare utilitate pentru studenti si nu numai.
Valorificand exigent si critic o vasta literatura in domeniu, autorul se impune printr-o contributie personala evidenta, de inalt nivel stiintific, in prezentarea institutiilor politice. Merita evidentiata sistematizarea reusita a continutului, care permite atat insusirea lesnicioasa de catre studenti a cunostintelor, cat si o anumita suplete in predare. Mentionam, de asemenea, referirile pertinente la jurisprudenta constitutionala care stimuleaza intelectul cititorului.
Cartea domnului Stefan DEACONU este o carte care merita citita.”

Prof. univ. dr. Ioan MURARU
Profesor Emerit al Universitatii din Bucuresti


Prezenta lucrare este un manual de „Institutii politice” ce vine ca o continuare si o completare fireasca a manualului de „Drept constitutional” elaborat in anul 2011 si editat tot cu sprijinul colegilor si prietenilor de la Editura CH Beck. Am incercat ca prin acest curs sa prezint conceptele intr-o abordare moderna si foarte actuala. Am analizat principalele institutii politice si constitutionale ale statului precum Parlamentul, Seful statului si Guvernul, dar si alte institutii adiacente acestora, ca partidele politice sau sistemul electoral. De asemenea, am abordat problemele legate de teoria statului, separatia puterilor in stat si organizarea administrativa a teritoriului.
Continutul cartii este realizat si structurat respectand standardele europene privind invatarea. Notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic.
Lucrarea este redactata in asa fel incat ea sa  reprezinte si o sursa importanta de informatie pentru cei interesati de fenomenul constitutionalismului si al institutiilor constitutionale, in ansamblu. Am abordat institutiile politice nu doar din perspectiva teoretica, ci si din perspectiva practica, tinand cont de experienta pe care am acumulat-o pana in prezent datorita functiilor publice detinute. Cursul poate fi utilizat atat de studentii din invatamantul juridic si cel al stiintelor politice si administrative, dar si de practicienii dreptului, jurnalisti si oameni politici, indiferent de apartenenta.
Nu s-ar cuveni sa inchei aceste randuri fara sa multumesc profesorilor mei care, de-a lungul anilor, mi-au indrumat pasii catre cunoasterea si aprofundarea unei ramuri de drept, pe cat de dinamica, pe atat de frumoasa. Astfel, multumirile mele se indreapta catre regretatul profesor Victor DUCULESCU de la care am invatat, printre altele, ca studiul si documentarea face diferenta intre un bun jurist si un foarte bun jurist si catre profesorul Ioan MURARU a carui rigoare si ale carui sfaturi mi-au fost de un real folos pe parcursul carierei mele.
La elaborarea cursului am avut in vedere legislatia in vigoare pana la data de 15 februarie 2012.
 
Stefan Deaconu

Detalii tehnice
Data aparitiei09 apr. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini416
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Drept administrativ - curs universitar

Drept administrativ - curs universitar

editia a 7-a revazuta si actualizata
70,00 RON
Indisponibila
Imagine Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 20.01.2013

Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 20.01.2013

corespondenta cu reglementarile anterioare, legislatie conexa si index alfabetic, actualizat 20 ianuarie 2013
18,30 RON
Indisponibila
Imagine Legea contenciosului administrativ si 5 legi uzuale 20.09.2010