Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Informatica psihologica

ISBN/ISSN: 978-606-678-975-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 53,00 RON
47,68 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cursul reprezinta o descriere a drumului de la indoiala carteziana (vazuta ca o cautare a adevarului nedeslusit pe deplin si nu ca incertitudine in alegere) la o certitudine temporara care il face partas pe cititorul sau ascultatorul avizat-studentul de la psihologie- in drumul anevoios al cunoasterii stiintifice.        

Fiecare stiinta are conceptele, notiunile, metodele si criteriile sale specifice, adica arsenalul invesigational specific, dar toate au in comun metoda stiintifica de abordare a carei coloana vertebrala este descrisa prin relatia: cauza-efect sau date-relatii-model.
Acumularea rezultatelor stiintifice a condus la aparitia a doua tipuri de perspective de investigatie stiintifica:    

Perspectiva specifica, ce are ca fundament ingustarea domeniului supus cercetarii pentru a patrunde cat mai adanc in intimitatea fenomenelor ce urmeaza a fi descrise; efectul este ca doi psihologi - unul specializat in psihologie sociala iar altul in neuropsihologie, nu se mai inteleg. Acestui tip de investigatie ii este specifica descompunerea intregului in parti, analiza partilor si recompunerea intregului. Este metoda analitica clasica specifica domeniilor particulare. Traduce in plan epistemic diversitatea lumii.

Perspectiva generalizatoare, ce are ca fundament elaborarea unui numar finit de legi generale, valabile unui set de domenii. Este specifica stiintelor noi cum ar fi sistemica, teoria generala a sistemelor, cibernetica-stiinte fenomenologice bazate pe studiul comportamentului organismelor si nu pe compozitia lor, ele studiaza functionalitatea, relatia cu mediul exterior, controlul, comanda si nu structura acestora.

Dezvoltarea tehnologica din ultimele decenii, dar in special revolutia IT&C, a determinat modificari stucturale in configurarea stiintelor sociale din nevoia de a clasifica, de a organiza, de a ordona seturi tot mai diverse de evenimente. Acest lucru s-a tradus in fapt prin infuzia de metode si concepte din domeniul stiintelor pozitive in psihologie, drept, lingvistica, studiul culturii, ce au condus, in final, la aparitia de stiinte inter sau transdisciplinare.

Editia a III- a, revizuita si adaugita, va invata sa pretuiti frumusetea naturii dar si frumusetea constructiilor logice ca o reflectare a logicii si armoniei naturii. Pentru aceasta este nevoie de rabdare, tenacitate si capacitatea de a te uimi.

Autorii cauta determinarile cauzale ce leaga fenomenele, cauta explicatii, utilizand legi, principii si teoreme valide, organizeaza realitatea pentru a o putea cuprinde clasificand-o, cautand criterii de organizare cum ar fi tabelul periodic, culoarea pielii la oameni, numarul de membre, indicele de encefalizare sau categorii de institutii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei24 apr. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini504
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Cibernetica psihologica
Indisponibila
Imagine Noile proceduri penale

Noile proceduri penale

Sinteze. Practica judiciara. Modele de minute
80,00 RON 72,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Titi Paraschiv
Indisponibila
Imagine Cibernetica psihologica