Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cibernetica psihologica. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-678-976-9
Editura: Hamangiu
48,17 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Psihologia este stiinta care studiază comportamentul uman, inclusiv functiile si procesele mentale ca inteligenta, memoria, perceptia, precum si experientele interioare si subiective cum sunt sentimentele, sperantele si motivarea, procese fie constiente, fie inconstiente.

In acest cadru general al activitatii psihice distingem urmatoarele categorii: Continut psihic, functiuni psihice, Mecanisme psihice, Sfere sau straturi psihice; ansamblul de functiuni si mecanisme comune unei anumite functiuni psihice (de ex. sfera afectivă, sfera cognitivă
etc.).

Aparitia ciberneticii ca stiinta a conducerii si comenzii la fiinte si masini, in consecinta ca o stiinta informationala, reconstruieste din temelii psihologia care devine o stiinta ce studiaza generarea, transmiterea, procesarea, receptarea, memorarea si gestionarea informatiei.
Mai mult chiar, metodele ciberneticii sunt aplicabile psihologiei.

Noile orientari din domeniul stiintelor pozitive si tehnologiei determina modificari fundamentale in psihologie, de aceea apar teorii noi precum: psihologie cuantica, roboti ganditori si emotionali, update- tarea creierului, creierul universal, constiinta fara trup, etc.


Detalii tehnice
Data aparitiei30 dec. 2014
Categorie generalaVariae
Numar pagini422
Tip copertaCarte brosata