Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Ghid practic de executare silita. Explicatii, cereri, formulare Ed 2

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-522-311-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 76,10 RON
68,49 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
   Noutatea absoluta a acestei editii consta in suplimentul electronic, ce poate fi descarcat gratuit de pe site-ul editurii si care cuprinde, pe langa formularele prezentate in partea a doua a cartii, toata legislatia care, intr-un fel sau altul, are legatura cu executarea silita, recursurile in interesul legii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectiile Unite in acest domeniu, deciziile relevante ale Curtii Constitutionale referitoare la Cartea a V-a a Codului de procedura civila, precum si Hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului prin care instanta europeana a condamnat Romania, fie pentru ca nu s-a pus in executare o hotarare judecatoreasca sau un alt titlu executoriu, fie pentru ca procedura executarii silite a durat prea mult, incalcandu-se astfel dreptul la un proces echitabil prevazut de art. 6 parag. 1 din Conventia europeana a drepturilor omului.
   Prin continutul sau, lucrarea a dovedit, inca de la prima editie, ca reprezinta un reper doctrinar si practic extrem de important pentru toti cei care, prin activitatea lor, contribuie la valorificarea drepturilor recunoscute printr-o hotarare judecatoreasca sau printr-un alt titlu executoriu. Ea este deosebit de folositoare, in primul rand, pentru actualii si viitorii executori judecatoresti, care vor gasi in cuprinsul ei solutii practice la multe dintre problemele cu care se confrunta in activitatea lor cotidiana.
   In al doilea rand, lucrarea constituie un instrument util de lucru si pentru ceilalti profesionisti ai dreptului, judecatori, avocati, juristi etc. si, nu in ultimul rand, pentru toti cei interesati in cunoasterea mecanismelor legale si practice destinate a valorifica in mod efectiv si cu rapiditate drepturile recunoscute printr-un titlu executoriu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 mai 2010
Categorie generalaVariae
Numar pagini616
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si